23948sdkhjf

GreenGo Energy får grønt lys til 284 hektar støttefri sol i Nordjylland

Det danske udviklingsselskab GreenGo Energy Group A/S har netop fået grønt lys af Brønderslev Kommune til opførelsen af i alt tre store solcelleanlæg på samlet set 284 hektar. 

Det drejer sig blandt andet om et anlæg placeret ved Hjallerup Engvej. Det bliver på 154 hektar og forventes at producere ca. 93.000 MWh årligt, svarende til elforbruget for ca. 25.000 husstande.

Derudover er der givet grønt lys til et solenergianlæg ved Skagbrovej inden for et areal på ca. 60 hektar, beliggende sydvest for Try. Anlægget forventes at producere ca. 36.000 MWh årligt, svarende til elforbruget for ca. 10.000 husstande.

Sidste anlæg placeres ved Gingsholmvej inden for et areal på ca. 70 hektar, beliggende syd for Try. Anlægget forventes at producere ca. 42.000 MWh årligt, svarende til elforbruget for ca. 12.000 husstande.

Det var et flertal bestående af Venstre, DF, Konservative, Enhedslisten og Borgerlisten, der  gav grønt lys for lokalplanerne for de tre områder.

Når anlæggene står færdige vil de altså kunne levere strøm til 47.000 husstande. 

Ingen støtte fra staten

GreenGo Energy opererer med en forretningsmodel, der ikke kræver økonomisk støtte fra staten. Til gengæld er stærke finansielle partnere vigtige, når solcelleprojekter skal følges til dørs.

En af dem er tyske Encavis AG.

- Encavis AG er, med deres betydningsfulde og dybe erfaring inden for sol i hele Europa, en ideel partner for solprojektet i Brønderslev. At have sikret finansieringen gavner alle interessenter i projektet, da projektet nu er et skridt tættere på at realiseres. Udover finansieringen hjælper Encavis med at strukturere og optimere projektet gennem udførelsesprocessen, sagde GreenGo-direktør Karsten Nielsen for år tilbage, da solprojekterne i Brønderslev Kommune første gang blev bragt til torvs. 

Dengang omfattede sol-projektet også et anlæg ved Kjellingbrovej, men det er altså et sted undervejs droppet igen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093