23948sdkhjf

Klumme: Husstandsvindmøller kommer på listen

Miraklernes tid er ikke forbi... Ifølge forslaget til Finansloven 2012 bliver husstandsvindmøllerne en del af Håndværkerfradraget fra 1. januar 2012.
Af Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri.

I august skrev jeg til daværende skatteminister Peter Christensen om Håndværkerfradraget eller BoligJobplanen, som den også kaldes. I DS Håndværk & Industri er vi glade for ordningen, som forbedrer de økonomiske vilkår for små og mellemstore virksomheder. Men for at få det skattemæssige fradrag i ordningen skal en ydelse fremgå af en særlig liste, som efter vores mening er mangelfuld, og jeg opfordrede derfor ministeren til at sikre, at flere arbejdsopgaver blev omfattet.

På energiområdet var – eller er – det efter vores mening husstandsvindmøllerne, der manglede på listen. Man kan få fradrag for f.eks. solceller men altså ikke for husstandsvindmøller, og det kan give grønne danskere et unaturligt incitament til at vælge solceller frem for en husstandsvindmølle og dermed en skævvridning af markedet for alternative energikilder.

Men miraklernes tid er ikke forbi... I forslaget til Finansloven 2012 står det højt og tydeligt, at husstandsvindmøllerne bliver en del af Håndværkerfradraget fra 1. januar 2012. Det er en rigtig god nyhed, som uden tvivl vil give et boost til området og betyde, at der for alvor kommer fokus på denne spændende del af branchen.

Og der er virkelig medvind for husstandsvindmøllerne for tiden, for Brancheforeningen for Husstandsvindmøller modtog den 2. december den europæiske solpris, European Solar Prize, af SOLAR, som er den europæiske organisation for vedvarende energi. Prisen er siden 1984 blevet uddelt til europæiske kommuner, virksomheder, foreninger og individer, der bruger vedvarende energi, og den uddeles i år ved en ceremoni i Berlin. Brancheforeningen for Husstandsvindmøller, som har sekretariat hos os i DS Håndværk & Industri, får prisen for deres pionerindsats for et helt nyt område inden for vedvarende energi. Et stort tillykke til hele foreningen – det er velfortjent, for de har ydet et stort stykke arbejde både fagligt og politisk for at få husstandsvindmøllerne på danmarkskortet.

Fra 2013 vil Håndværkerfradraget blive afløst af en støtteordning til energirenovering af boliger, og i DS Håndværk & Industri er vi naturligvis meget opmærksomme på, at denne ordning får den rette udformning både med hensyn til indhold og administration. Vi er allerede nu i dialog med myndighederne om dette og ser frem til en god proces.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116