23948sdkhjf

Danidaprojekt bringer Planenergi til Kina

Skørping-virksomheden Planenergi har i forbindelse med et Danida-projekt hjulpet med opbygningen af et demo-anlæg til fjernvarme i Kina.
Som en udløber af et Danida-projekt, som Planenergi A/S har deltaget i, i de seneste tre år, har en gruppe kinesiske entreprenører netop været i Danmark for at se på fjernvarme og vedvarende energi. Tidligere har Planenergi været på besøg i Kina, skriver Nordjyske.dk.

Demoanlæg i Jinan
Projektet, der er et af de sidste Danida-projekter i Kina, har som fokus at føre danske og kinesiske virksomheder sammen. Og det har fungeret ganske glimrende, fortæller Lars Hyttel fra Planenergi.

- Formålet har været at bringe nogle af vore erfaringer med fjernvarme og ikke mindst vedvarende energi videre til Kina, der endnu ikke har tradition for at satse på fjernvarme, siger han.

Han venter sig i øvrigt meget af de kontakter, projektet har ført med sig.

- Vi har allerede deltaget i opbygningen af et demoanlæg i Jinan-området, og vi regner med at blive inddraget, når der på sigt skal bygges større anlæg til fjernvarme, slutter han.

Besøg hos Skørping Varmeværk
I forbindelse med projektet har Planenergi ikke kun været i Kina, men man har også haft besøg af kinesiske entreprenører her i landet.

Senest på Skørping Varmeværk, hvor gæsterne kunne få et indblik i, hvorledes et kompakt anlæg, der fyrer med vedvarende energi som biomasse og sol, fungerer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109