23948sdkhjf

Dansk energihandelshus indgår aftale med verdens største havmøllepark

Det danske energihandelshus Danske Commodities har i dag meddelt, at selskabet har indgået en 15-årig Power Purchase Agreement (PPA) på 480 MW med verdens største havmøllepark, Dogger Bank. 

Ifølge aftalen får Danske Commodities ansvaret for handel og balancering af en volumen på 480 MW.  Havmølleparken Dogger Bank forventes at blive verdens største havmøllepark med en samlet kapacitet på 3,6 GW, og den skal levere strøm til 4,5 millioner britiske husstande.

- Vi er stolte over at indgå en aftale med verdens største havmøllepark. Aftalen med Dogger Bank er et led i Danske Commodities’ strategiske ambition om at bruge vores dybe kendskab til markedet og tradingekspertise til at understøtte den grønne omstilling. På samme tid cementerer aftalen Danske Commodities’ position som et førende energihandelshus, siger Danske Commodities’ administrerende direktør, Helle Østergaard Kristiansen. 

Med Dogger Bank-aftalen udbygger Danske Commodities sin position på PPA-markedet. Energihandelsselskabet indgik sidste år en 20-årig PPA med havmølleparken Hywind Scotland (verdens første flydende havmøllepark), en 15-årig PPA med havmølleparken Sheringham Shoal og en 15-årig PPA med havmølleparken Dudgeon som led i selskabets ejer Equinors planlagte udbygning af Danske Commodities’ PPA-portefølje.

- PPA’en med Dogger Bank udgør en vigtig udvidelse af vores langsigtede portefølje, og den afspejler vores engagement inden for vedvarende energi i Storbritannien. Danske Commodities har handlet med energi i Storbritannien i over ti år, og for os er PPA’er en vigtig måde at sikre den fortsatte udvikling af vedvarende energi, siger Danske Commodities’ VP, Head of European Power Trading Tor Mosegaard.

- Vi er ansvarlige for Equinors handel med el og leverer markedsadgang for produktionen af vedvarende energi. På den måde er vi med til at gøre grønne ambitioner til en rentabel forretning – én vindmøllepark ad gangen, slutter Tor Mosegaard.  

Danske Commodities forvalter nu aktiver inden for vedvarende energi med en samlet kapacitet på over 5.000 MW og handler desuden energi i 39 lande. 

Dogger Bank ejes af Equinor (50%) og SSE Renewables (50%) og er beliggende 130 km ud for kysten i Yorkshire i Storbritannien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11