23948sdkhjf

Energi Horsens Fonden investerer 10 millioner i Insero Energy

To store aktører i Horsens går nu sammen om at satse på ny viden og forretning inden for udnyttelse af jordens energi i det samlede energisystem.
Siden 2009 har Energi Horsens Fonden og VIA University College samarbejdet om forskellige projekter inden for jordvarmeboringer.

Nu investerer Energi Horsens Fonden 10 mio. kroner i selskabet Insero Energy.

Samler branchen i en klynge
Insero Energy skal omsætte viden til produkter og ydelser og samle branchen i en klynge. VIA intensiverer samtidig deres forskning, og med disse to satsninger har erhvervslivet en unik mulighed for at opnå en styrkeposition.

- Vi udvikler, forsker og skaber ny viden. Med Insero Energy vil ny viden blive virkelighed i fremtidens projekter. At tænke jordens energi ind i fremtidens energisystemer er en klimavenlig løsning, som markedet efterspørger produkter inden for. Derfor har vi store forventninger til, at vores investering bliver en god forretning, og at den vil udvikle erhvervslivet og skabe nye arbejdspladser, fortæller bestyrelsesformand i Energi Horsens Fonden, Ulrik Kragh.

Ulrik Kragh sammenligner satsningen med fondens satsning på elbilområdet med klyngeselskabet Insero E-Mobility, som har bidraget til at Horsens-området i dag opfattes som knudepunkt for elbiler, og virksomheder nationalt og internationalt kigger til Horsens, når de skal udvikle forretningen.

Mere forskning – og samarbejde
Samtidig med etableringen af Insero Energy investerer VIA i at forstærke sin allerede anerkendte viden og forskning indenfor bl.a. jordvarmeboringer og energilagring i jorden

- Med denne fælles indsats har vi nu chancen for virkelig at rykke på området. Som en del af VIAs forskning udvider vi med flere projekter og flere ressourcer. Og så forventer vi os meget af samarbejdet med Insero Energy. Det kan give vores forskning en praksisnær dimension, som kommer vores studerende til gavn, siger direktør på VIA i Horsens, Konstantin Lassithiotakis.

Han forventer, at de to parters satsning vil skabe et forsknings- og udviklingsmiljø i verdensklasse, som kan tiltrække nationale og
internationale midler til området.

Erhvervslivet er inviteret
Som en del af den fælles indsats har Energi Horsens Fonden og VIA inviteret samarbejdspartnere til en workshop om energiområdet, og de muligheder der nu kommer for erhvervslivet. Den finder sted den 7. december.

- Området har i dag stærke rådgivningsvirksomheder, stærke geotekniske virksomheder og et stærkt uddannelsesmiljø. Vi er stolte af, at vi med vores investering i Insero Energy bidrager til at binde de forskellige parter bedre sammen, skabe nye muligheder og tiltrække endnu flere dygtige hoveder og stærke virksomheder, siger Ulrik Kragh.

Insero Energy vil i første omgang få kontor i Vitus Bering Innovation Park tæt på VIA University College.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109