23948sdkhjf

Efter tysk fabrikslukning: Dansk vindmølleleverandør kigger mod Indien

Vindmøllemarkedet flytter østpå mod Asien. Derfor er den store vindmølleunderleverandør Baettr i gang at lukke sin tyske fabrik i Stade ned.

Baettr, der er det tidligere Vestas Components, har drevet den tyske fabrik med 180 medarbejdere siden 2014, og produktionen var både støberivirksomhed og en mindre del af bearbejdning.

Forskydningen i vindmølle-efterspørgslen gør, at Baettr i stedet vil etablere sig i et nyt land i Asien.

- Vi kigger kraftigt på at etablere os i Indien. Vi har to fabrikker i Kina, men dels for at supportere vindmølleproducenterne og også for at balancere risikoen, vælger vi nu Indien i stedet for flere kinesiske fabrikker, siger administrerende direktør Peter Pallishøj, Baettr.

Mere aktivitet i Danmark

Den lukkede Stade-fabrik betyder også, at der bliver flyttet aktivitet til både den store fabrik i Lem og til koncernens støberi i Sverige.

Lem-fabrikken, der primært leverer til Vestas i Ringkøbing og til GE Wind i tyske Salzbergen, kigger derfor ind i en vækst.

- Vi har en højere aktivitet i efteråret end i starten af året, og vi kigger også ind i en vækst i 2021. Det overordnede scenarie er en vækst på mellem 5-10 procent, siger direktøren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096