23948sdkhjf

Vattenfall-direktør stopper efter underskudsperiode

Efter seks år i spidsen for den svenske energikoncern stopper Magnus Hall hos Vattenfall. Meldingen kommer i forbindelse med, at Vattenfall tirsdag offentliggjorde et kvartalsregnskab med milliardunderskud.  

– Efter mange spændende og inspirerende år som Vattenfalls CEO har jeg besluttet at træde tilbage. Det har været en utroligt inspirerende rejse sammen med engagerede kolleger i ledelsesteamet og rundt omkring i hele virksomheden, som allesammen har arbejdet hårdt på at løfte Vattenfall videre til den nuværende position, udtaler Magnus Hall.

Han understreger, at han bliver på posten, indtil hans efterfølger er fundet.

Fra plus til minus
Meldingen om Magnus Halls afgang kommer samtidig med et kvartalsregnskab, der viser en overordentligt hård periode for koncernen. Hvor andet kvartal i 2019 tegnede sig for et overskud på 1,3 mia. SEK., er der i år et underskud på 8,5 mia. SEK. I periden, mens salget i samme periode er faldet med ti pct. Også driftsresultatet (EBIT) er styrtdykket fra 2,9 gode til 7,0 skæve mio. SEK.

Ifølge koncernen skyldes det især store afskrivninger og et fortsat pres på elpriserne. Eksempelvis er værdien af Vattenfalls kulkraftværk Moorburg i Hamborg blevet nedskrevet med 9,1 milliarder svenske kroner på grund af lave marginer samt det tyske parlaments indførelse af en lov, der skal opfordre til udfasning af kul. Ligeledes har faldet i elpriser ført til nedskrivninger.

– Faldende elpriser har en betydelig og negativ indvirkning på Vattenfall. Det betyder, at aktiver i specielt svensk vindenergi er blevet nedskrevet med 1,5 milliarder svenske kroner. Den kombinerede indvirkning af disse nedskrivninger er, at resultatet for første halvdel af året og andet kvartal landede på henholdsvis -1,6 og -8,5 milliarder svenske kroner, udtaler Magnus Hall i en meddelelse knyttet til regnskabstallene.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129