23948sdkhjf

Evida sætter fokus på sikker forsyning

Gasdistributionsselskabet Evida har offentliggjort en rapport, der giver et indblik i selskabets arbejde med at opretholde forsyningssikkerheden som nationalt selskab med ansvar for sikker og stabil distribution af gas til produktion, transport og opvarmning i hele landet.

Gasnettet er en del af Danmarks kritiske infrastruktur. Cirka 400.000 private kunder og erhvervsvirksomheder får leveret gas til opvarmning og produktion, og den forsyningssikkerhed skal ifølge Evida være intakt.

Selskabet ejer omkring 18.000 kilometer gasrør, der er fordelt rundt omkring i Danmark. En af selskabets hovedopgaver er at sikre forsyningssikkerhed til de 400.000 kunder, der i dag har gas som primær energikilde. Samtidig skal Evida sikre effektiv drift og vedligehold af det landsdækkende gasnet og ikke mindst medvirke til en grøn omstilling af gassen.

- Vi er midt i en spændende tid, hvor det 30 år gamle gassystem er under stor forandring. Vi forventer at have tilkoblet 50 biogasanlæg, når året er omme, og at en tredjedel af gassen i nettet er grønt i 2023. Det stiller andre krav til opretholdelse af forsyningssikkerheden, end når gassen kommer fra Nordsøen og Tyskland, siger Evidas driftsdirektør, Søren Hylleberg Sørensen.

Han peger på, at når Evidas hovedfokus er at sikre en høj forsyningssikkerhed til gavn for forbrugerne, er det klart, at det stiller krav til selskabets overvågning og balancering af gasnettet samt viden om gasledningernes placering.

- Evidas bemandede kontrolcenter overvåger gasnettet døgnet rundt. Og selv om vi har stort fokus på at informere forbrugere og entreprenører om, at det er vigtigt, at de gør sig bekendt med ledningernes placering, inden der graves i jorden, ser vi desværre fortsat, at der sker overgravninger. Når det sker, er Evidas beredskab klar til at rykke ud. Selskabet går nemlig aldrig på kompromis med forsyningssikkerheden, fastslår driftsdirektøren.

Rapporten om forsyningssikkerhed kan findes her .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11