23948sdkhjf

Better Energy og Nykredit i nyt realkredit-samarbejde

Med et nyt, grønt samarbejde sætter Better Energy og Nykredit fart på den grønne omstilling ved at introducere danske solcelleparker for den klassiske danske realkreditmodel. 

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Better Energy har udviklet en model for at etablere og drive store solcelleparker, der kan producere vedvarende energi helt uden statsstøtte. I de kommende år opføres et stort antal solcelleparker, der vil bidrage væsentligt til den grønne omstilling i Danmark, samtidig med biodiversiteten styrkes i og omkring parkerne. 

- Siden 2015 har vi i Better Energy arbejdet dedikeret på at kunne producere solenergi i Danmark på markedsvilkår, og sidste år nåede vi i mål. I dag er vores storskala solcelleparker det mest kommercielt skalerbare vedvarende energipotentiale, som vi har i Danmark. Realkreditten er et vigtigt instrument i at finansiere og realisere dette. Det er en opskrift, der for alvor sætter fart på den grønne omstilling, fortæller Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy, og fortsætter:

- For at vi kan komme i mål med den grønne omstilling, har vi brug for kommercielle og skalerbare løsninger. Det gælder også på den finansielle side, hvilket giver en ganske betydelig rolle for den finansielle sektor i Danmark. Adgangen til billig og langsigtet finansiering er simpelthen afgørende. Det er her enormt vigtigt, at vi sammen med Nykredit har fået åbnet op for realkreditfinansiering til vores solcelleparker.

Finansieringskilde til grøn energi
Hos Nykredit ser koncerndirektør Tonny Thierry Andersen et stort potentiale i samarbejdet.

- Realkredit er en unik finansieringsform, som man ikke har mange andre steder i verden, og som også har været med til at drive udviklingen i andre sektorer ved at sikre konkurrencedygtig finansiering. Ligesom Nykredit var blandt de allerførste til at finansiere vindmøller, elnet og fibernet med realkredit, står Nykredit også bag finansieringen af Better Energys solcelleparker, der åbner et nyt marked for en konkurrencedygtig finansieringskilde til grøn energi. Nykredit ser et stort potentiale i at tage ansvar i den grønne omstilling ved at sikre den rette finansiering, fortæller Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit, og fortsætter:

- Vi er meget stolte af, at det for første gang nu også er muligt at finansiere solcelleparker via et realkreditlån.” 

Tre parker på realkredit
De første tre Better Energy solcelleparker, der finansieres med realkreditlån fra Nykredit, forsyner henholdsvis den danske fødevareingrediensvirksomhed Chr. Hansen og den danske hovedstad København med grøn energi.

To af solcelleparkerne, der forsyner Chr. Hansen, vil fremadrettet fortsat være ejet af Better Energy, mens den tredje, der indgår i forsyningen af København, er frasolgt til hovedstadens forsyningsselskab, Hofor.

De tre solcelleparker leverer strøm svarende til 19.000 danske husstandes årlige elforbrug.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125