23948sdkhjf

Udlandet har fået smag for Nissen Energys energianlæg

Gør spildevandsanlægget selvforsynende med energi. Det er Nissen Energys bedste kort på hånden, når de skal sælge sine CHP-anlæg. Og det store udland er ved at få smag for de innovative anlæg fra Skanderborg-virksomheden med 25 ansatte.

- Vi har solgt rigtig mange anlæg i Danmark, så for at vokse skal vi ud over de danske grænser. De fleste steder i verden er man bagud i forhold til her i landet, så det er logisk at eksportere anlæg, siger administrerende direktør Thorvald Pedersen.

Du kan læse historien i årets udgave af Dansk Verdensklasse, som sæltter fokus på grøn dansk eksport.

Virksomhedens CHP-anlæg tager biogassen fra slammets rådneproces, behandler den og bruger gassen til strøm og varme.

Eksport til flere lande
Det store referenceanlæg er Aarhus Vands vandrensningsanlæg i Marselisborg.

- Her kan vi producere alt energi, der bliver brugt til at pumpe vandet op, distribuere det ud i byen, samle vandet ind igen, rense det og sende det ud i naturen igen, siger Thorvald Pedersen.

- Hele energimængden kan vi udvinde fra slammet i vandet.

Den danske specialist fik sin første udenlandske ordre i USA i 2015. Og der er også leveret anlæg til blandt andet Israel, Cypern og Sverige.

Købsprocessen er ofte lang, fordi anlæggene er en del af langsigtede investeringer i infrastruktur. Derfor går der i gennemsnit mellem 1-1,5 år fra den indledende dialog, til ordren lander.

Foregangsland
Direktøren fortæller, at Nissen Energys vækst er afhængig af eksport. Derfor er det også gode tegn, at den nye vandsektorlov i EU giver mere fokus i medlemslandene. Han peger på, at det er vigtigt, at de danske virksomheder udnytter deres forspring.

- Kun 20 procent af alt spildevand i verden bliver renset. Der har været et ekstra fokus på området de seneste 4-5 år ud fra de resultater, som vi har opnået her i landet, siger Thorvald Pedersen.

I markedet er Danmark derfor et foregangsland, og Nissen Energy er markedsleder på energianlæg til rensningsanlæg i Danmark.

- I andre lande kigger man til Danmark for at se, hvad man skal gøre, uddyber Thorvald Pedersen.

Udvikling fylder mest
70 procent af Nissen-omsætning er til energianlæg til vandrensningsanlæg. Nissen Energy startede i sin tid som en mindre service-virksomhed, men kunderne forespurgte mere og mere. Derfor har firmaet udviklet sig til en udviklings- og produktionsvirksomhed med både engineering, produktion og installation af anlæg, mens serviceforretningen er bibeholdt.

- Vi har haft en vækst på 10 procent om året de seneste 7 år. Vi flyttede i nye lokaler i 2015, fortæller Thorvald Pedersen, der selv startede i virksomheden i 2005.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.079