23948sdkhjf

Tolv virksomheder viser dansk drikke- og spildevand frem i USA

USA er ifølge Miljøstyrelsen verdens næststørste marked for vandteknologi og det tredjestørste marked for eksport af dansk vandteknologi.

Danish Export - Water har de sidste 4 år taget danske leverandører med til den årlige amerikanske udstilling Weftec, som netop i disse dage løber af stabelen i Chicago.

Det drejer sig om de tolv danske virksomheder APX10, Aquaporin, Biogasclean, Danva/IWA 2020, DHI, DHI USA, DIS, Envidan, Haarslev Inv., Haarslev Industries, Linak U.S. Inc., Nissen Energy, Stjernholm og Unisense.

De får selskab af den danske miljøminister Lea Wermelin.

- Danmark er et af de førende lande i verden på løsninger indenfor beskyttelse af grundvand, sikring af rent drikkevand, minimering af vandspild, udnyttelse af ressourcer i og rensning af spildevand. Det er teknologier, der efterspørges ude i verden – ikke mindst i USA – og Danmark kan på den måde hjælpe til et bedre miljø i udlandet og skabe grønne jobs til Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin, der er i USA i forbindelse med sin deltagelse i FN’s generalforsamling og SDG-topmøde i New York.  

State of the art
De danske leverandører, som deltager på Weftec, har alle løsninger med, som kan bidrage til at løse udfordringer med for eksempel vandmangel. Danmark har i mange år været frontløber inden for håndtering af vand- og spildevand, og den viden eksporterer virksomhederne til hele verden.  

- I Danmark er det unikt, at næsten al vores drikkevand kommer fra urenset grundvand. Vi er så gode til at rense vores spildevand, at vi nu kan bade i danske havne, hvor der for få årtier siden dårligt kunne leve fisk. Samspillet mellem skrappe miljøkrav til vandsektoren, statslig støtte fra det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrations Program (MUDP) og innovative virksomheder har betydet, at Danmark i dag står for regulære state-of-the-art løsninger på vandteknologi, siger Lea Wermelin.

Verdens største vandkonference
Deltagelsen på Weftec 2019 er et led i en langvarig indsats med at promovere dansk vandteknologi på de globale markeder. Næste store skridt er IWA 2020, hvor virksomheder og forsyninger fra hele verden kommer for at lære om Danmarks bæredygtige vandløsninger.

- Det betyder meget, at miljøministeren bakker op om de danske leverandører og er med til at vise flaget på et af verdens største markeder for vandteknologi. Når IWA kommer til Danmark næste år, vil der være plantet en række frø, som er med til at give danske virksomheder et skub og bedre betingelser for at vise sig frem over for såvel nye som eksisterende kunder, siger Andreas Julskjær Pedersen.

Danish Export - Water var sammen med Generalkonsulatet i Chicago vært for en VIP-reception søndag den 22. september i anledning af miljøministerens besøg. Blandt deltagerne var de danske udstillere på Weftec og inviterede amerikanske branchefolk. Derudover deltog flere fra den officielle danske delegation, som blandt andet tæller repræsentanter fra Danva, DI, WTA og Aarhus Vand.   

Danish Export – Water
Danish Export – Water er et netværk, som samler rådgivere, entreprenører og leverandører af udstyr til den globale vand og spildevandsindustri.

Netværket er en del af Danish Export Association, som hjælper danske B2B-virksomheder med at øge deres internationale salg gennem netværk og kurser inden for eksport i Danmark og ved at tage danske virksomheder med på internationale fagmesser i hele verden.

Den danske pavillon på WEFTEC 2019
12 danske leverandører til den globale vand- og spildevandsindustri deltager på den danske fællesstand, som er støttet af Trade Council of Denmark.

Her deltager ligeledes enkelte af de danske deltageres amerikanske datterselskaber.

Derudover er brancheforeningen DANVA med for at promovere IWA 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109