23948sdkhjf

Naturgas Fyn først med gasbilen

Naturgas Fyn går nu ind i kampen for at gøre den danske transportsektor grønnere og sender de første 14 gasbiler på vejene.
Naturgas Fyn går nu forrest for at gøre natur- og biogas til et miljøvenligt alternativ til benzin og diesel i transportsektoren.

Naturgas Fyn har lagt ud med selv at købe 14 nye gasbiler, de første i Danmark, der først og fremmest skal bruges af deres teknikere. Initiativet skal få offentlige og private bilflåde-ejere til at skifte til gas.

Danmark bagud med gasbiler
Naturgas Fyn har et stort ønske om at gå forrest i en udvikling, som selskabet synes er rigtig og nødvendig.

Og mens andre lande er langt fremme med alternative brændstofformer til transport (i EU kører 1,4 mio. køretøjer på naturgas og biogas, hvoraf Tyskland og Sverige tegner sig for henholdsvis 93.000 og 32.000 gasbiler), har vi i Danmark sovet lidt i timen og fokuseret alene på elbilen som hovedløsning.

Derfor har Naturgas Fyn valgt at introducere gasbilen som en alternativ transportløsning i Danmarks fremtidige grønne transportsektor.

Gasbilens udbredelse i Europa


Fakta om gasbiler
Gasbiler forurener betydeligt mindre end tilsvarende benzin- og dieselbiler og udleder groft sagt 30 procent mindre CO2 end en benzinbil. Sammenligner man gas med diesel, er CO2-gevinsten lille, men til gengæld undgår man de meget sundhedsskadelige NOX’er (kvælstofilter) og partikler.

Der udledes i Danmark ca. 50.000 tons NOx årligt fra vejtransport. En gasbil sparer op til 90 procent NOx i forhold til en dieselbil.

En bil, der kan køre på naturgas, kan uden videre køre på biogas eller en blanding af disse to.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11