23948sdkhjf

Formand og direktør forsvarer to-cifret million-løn

Tomands-direktionen i Energi Danmark indkasserede sidste år en løncheck på 18 millioner kroner. 

Det har mødt kritik fra direktør hos Ewii Lars Bonderup Bjørn.

Bestyrelsesformand Jesper Hjulmand og direktøren selv Jørgen Holm Westergaard mener, at lønniveaet er passende. 

Det skriver Finans. 

- Direktionens lønninger ligger på et naturligt niveau, når vi sammenligner med C20-indekset eller andre sammenlignelige virksomheder. 2019 var et særligt år, fordi vi ændrede væsentligt i direktionens kontraktforhold, hvilket resulterede i engangsomkostninger, skriver Jesper Hjulmand via sin presseafdeling til Finans.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor store engangsomkostninger, der er tale om, men direktionslønnen i Energi Danmark steg fra 12 millioner i 2018 til 18 millioner kroner i 2019.

Direktør Jørgen Holm Westergaard mener, som Jesper Hjulmand, ikke at lønnen er for høj. 

Han påpeger, at man kan synes, den er høj, hvis man sammenligner med andre lønninger. Han mener i stedet, at man skal sammenligne med de resultater og væsentlige værdier, der er skabt. 

Kan ikke sammenlignes
Jesper Hjulmand peger altså på, at Energi Danmark målt på omsætning er en af Danmarks største virksomheder, og at forrentningen af egenkapitalen er i den høje ende af C20-indekset.

Men den sammenligning giver ikke mening, lyder det fra Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet. Han påpeger, at man kun kan sammenligne med med andre handelsvirksomheder af samme type, og at han med udgangspunkt i en analyse fra PWC vurderer, at direktionslønnen burde være 3-5 millioner kroner. 

Du kan læse her, hvor meget direktionerne hos konkurrenterne Centrica Energy Trading og Danske Commodities tjener.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126