23948sdkhjf

Energinet indgår aftale med KMD om outsourcing af it-infrastrukturen

Energinet, der ejer og udvikler el- og gasnettet i Danmark, har netop indgået aftale med it-koncernen KMD om outsourcing af dele af deres it-infrastruktur, herunder applikationsdrift og netværk.

Aftalen indebærer, at KMD med IBM som underleverandør overtager driften af Energinets datacentre i Fredericia.

Baggrunden for udbuddet er et ønske fra Energinet om at transformere deres it-infrastruktur, så den også fremadrettet sikkert understøtter den forsyningskritiske opgave i samfundet, som Energinet har.

- It-infrastrukturen er et centralt element, når det handler om at nå i mål med den grønne omstilling samtidig med, at forsyningssikkerheden opretholdes. At vi indgår en it-outsourcing aftale om it-infrastrukturen er et led i vores strategi om at transformere og modernisere it-området, så vi ikke kun i dag men også fremover står bedst muligt rustet i den løbende udvikling af området, siger Morten Gade Christensen, IT-direktør i Energinet.

Aftalen, der løber de næste fem år med mulighed for forlængelse i yderligere tre år, omfatter drift af Energinets it-infrastruktur, herunder drift af datacentre og dele af netværk. Med aftalen overgår otte medarbejdere fra Energinet til KMD.
 
Digital transformation i solidt set-up
I KMD ser man frem til opgaven, der rammer flere centrale kernekompetencer.

Læs også: Energinet i globalt konsortium: Der skal løses tekniske her-og-nu-udfordringer

- Aftalen med Energinet er glædelig på mange områder. KMD har i over 30 år understøttet og opbygget solid viden inden for energi- og forsyningsområdet, som er i en rivende digital udvikling. Vi ser med aftalen, at vi kan understøtte udviklingen og bidrage positivt med viden og teknologi til den digitale transformation hos Energinet, fortæller Eva Berneke, adm. direktør i KMD.

Opgaven er vundet af KMD med IBM som underleverandør. De to it-koncerner indgik i 2018 en strategisk samarbejdsaftale inden for it-infrastruktur.

- Aftalen med Energinet er en understregning af KMD og IBM's samarbejde om at levere sikre og innovative løsninger til de mest kritiske institutioner i det danske samfund. Vores løsning giver Energinet adgang til de nyeste teknologier som Hybrid Multicloud-platform, og de vil kunne trække på lokale og globale kompetencer hos KMD og IBM med indsigt i- og erfaring med digital transformation. Vi tror på, at det vil give Energinet det bedst mulige grundlag for den grønne omstilling af det danske energisystem", siger Henrik Bodskov, adm. direktør i IBM Danmark.

Aftalen gælder de næste fem år med mulighed for forlængelse i yderligere tre år. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062