23948sdkhjf

Seas-NVE vinder Trefor-udbud

Trefor Elnet har netop afsluttet et frivilligt udbud om indkøb af strøm til selskabets nettab for andet halvår af 2020. 

Vinderen af udbuddet er det sjællandske energiselskab, Seas-NVE Strømmen, der dermed forpligter sig til at levere elektricitet til dækning af nettabet, samt levering af oprindelsesgarantier for vedvarende energi udstedt af Energinet. 

- Vi vælger at sætte strømmen til nettab i udbud, med vilkår og betingelser, der betyder, at el-leverandøren udelukkende konkurrerer på prisen for at håndtere nettabet. Det synes vi er fair, siger elforsyningschef i Trefor El-net Per Sørensen. 

Tilfreds med udbuddet
Per Sørensen er tilfreds med udbuddet, men havde gerne set, at flere havde budt på opgaven. I udbudsrunden var der to interesserede købere.

- I dette tilfælde er vi glade for, at udbuddet er gået godt, og at der er en leverandør til nettabet resten af året. Men helt overordnet, så er det i forbrugerens interesse, at der er en udbudsproces, hvor så mange som muligt byder ind, siger Per Sørensen, der nu vil evaluere på udbuddet med sine fagfolk. 

For meget for dækning
Forsyningstilsynet har netop gennemført en større stikprøvekontrol af net- og distributionsvirksomheders aftaler om køb af elektricitet til dækning af nettab.

Her er den netop offentliggjortte konklusion blandt andet af Trefor Elnet i 2016-2017 betalte 7 millioner kroner for meget for dækning af nettab til et søsterselskab. 

Undersøgelsen har foreløbig vist, at 11 ud af de 12 udvalgte netvirksomheder har valgt at indgå aftale om køb af nettab med koncerninterne eller interesseforbundne parter frem for eksterne uafhængige leverandør.

Hos Trefor Elnet er konklusionen fra Forsyningstilsynet ikke overraskende, da det er fra en periode, hvor elselskabet udfærdigede udbud på en lidt anden måde end i dag.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078