23948sdkhjf

H2 Logic åbner brint-tankstation i Oslo

Mens Norge er storebror indenfor olie er det til gengæld en dansk udviklet brinttankstation, som netop er åbnet i Oslo.
Tankstationen er en del af en 145 millioner kroners afprøvning af elbiler fra Mercedes og Hyundai, hvor brint bruges til at sikre samme lange rækkevidde og hurtige optankning som benzin.

Brint tankstationen er etableret af H2 Logic A/S med støtte fra EU, Norge og det danske EUDP program.

H2Moves Scandinavia
- Tre minutter tog det at åbne brint tankstationen i Oslo og foretage den første hurtige optankning af brint på en af de elektriske brintbiler fra Mercedes og Hyundai.

Det er netop formålet med H2Moves Scandinavia projekt: At muliggøre brug af elektricitet i alle størrelser af personbiler uden at der gås på kompromis med rækkevidde, optankningstid eller komfort.

Derfor skal brintbiler fra Mercedes og Hyundai i de næste par år afprøves af slutbrugere i Oslo og omegn. Der er tale om biler som har samme ydelse og komfort som deres søstermodel på benzin, blot er motoren skiftet ud med en brændselscelle der omdanner brint til strøm med vand som eneste udstødning.

På trods af status som et olierigt land er det ikke tilfældigt at H2MOVES projektet gennemføres i Norge, hvor strømproduktionen næsten er baseret på 100 procent vandkraft og hvor man allerede har etableret adskillige brinttankstationer i Oslo.

Næste skridt serieproduktion
Årtiers intensivt udviklingsarbejde hos bilproducenterne har bragt brintteknologien til et stadie, hvor næste skridt er serieproduktion. Ved åbningen bekræftede både Mercedes og Hyundai deres intentioner om at påbegynde markedsintroduktion af brintbiler inden 2015.

- Elektriske køretøjer med brændselsceller er klar til markedet og vi vil påbegynde serieproduktion allerede i 2014. Men da alternative fremdriftsmidler kræver en ny infrastruktur arbejder vi tæt sammen med partnere fra myndigheder, energi leverandører og adskillige andre bilproducenter, sagde Herbert Kohler, vicepræsident, e-Drive og Future Mobility Daimler AG ved åbningen.

Bilproducenterne planlægger ligeledes salg af både hybridbiler og batteribiler, da alle teknologierne er nødvendige for på sigt
at omstille transportsektoren fra olie til vedvarende energi.

Baseret på H2Station® teknologi fra H2 Logic
Brint tankstation i Oslo er baseret på H2Station® teknologi fra H2 Logic og med brintproduktionen ved selve tankstationen baseret på elektricitet indkøbt via grønne certifikater.

Påfyldningen følger internationale standarder så at alle brintbiler uanset model kan anvende tankstationen. Brintprisen på 8,96 norske
kroner for 100 gram sikrer samme pris pr. kørt kilometer som på benzin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078