23948sdkhjf

Siemens får højspændingsordre fra Semco Maritime

Semco Maritime har tildelt Siemens Energy i Danmark ordren på at levere den elektriske infrastruktur til den amerikanske havvindmøllepark Mayflower Wind.

Mayflower Wind skal ligge ved kysten til Massachusetts og får en planlagt kapacitet på op til 1,6 GW.

Tidligere på året blev et joint-venture mellem danske Bladt Industries og Semco Maritime valgt som leverandører til at designe og fremstille den elektriske serviceplatform til havmølleparken, herunder design, indkøb og installation af elektrisk udstyr.

Semco Maritime har altså nu valgt Siemens Energy som leverandør af højspændingskomponenter og kontrolsystemer til Mayflower Wind's elektriske serviceplatform, bestående af blandt andet koblingsanlæg, shunt-reaktorer og substation-kontrolsystem.

Den elektriske serviceplatform fungerer som havmølleparkens knudepunkt, da den opsamler energien fra havmøllerne og transformerer spændingsniveauet op for at kunne sende strømmen effektivt og stabilt i land med mindst muligt energitab.

- Når det kommer til havvind, er verdens øjne ofte rettet mod Danmark. I Siemens har vi efterhånden over 10 års erfaring med løsninger specifikt til offshore vind, så jeg er glad for, at Semco Maritime har valgt os som leverandør af højspændingsudstyret. Og så er jeg stolt over, at det er danske virksomheder, der er med til at sikre en effektiv transmission, installation og tilslutning af grøn strøm verden over, siger Peter Weinreich-Jensen, der er CEO i Siemens Energy, i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141