23948sdkhjf

Danske virksomheder møder Petrobras

Netop nu deltager otte danske virksomheder i Danish Offshore Energy Groups delegationsrejse til Brasilien, hvor de mødes med Petrobras, et af verdens største olieselskaber.
Eksportforeningens Danish Offshore Energy Group har sendt en delegation på otte danske virksomheder på en ti dages delegationsrejse til Brasilien for at etablere nye kontakter indenfor offshore- og marinesektoren.

Brasiliens olieindustri er i en fantastisk udvikling. Petrobras, Brasiliens største olieselskab, vil investere 1250 mia. kr. inden for de kommende 5 år, og er derfor en meget potentiel samarbejdspartner for danske eksportvirksomheder i branchen.

Individuelle møder på programmet
Petrobras havde oprindeligt arrangeret en delegationsrejse til Danmark i samarbejde med Danish Offshore Energy Group, Dansk Offshore Industri, Offshore Center Danmark og Generalkonsulatet i Sao Paulo. Turen var planlagt til uge 48, men Petrobras har desværre måttet udsætte den til engang i 2012.

Danish Offshore Energy Group finder det derfor ekstra positivt, at det i samarbejde med Generalkonsulatet i Sao Paulo er lykkedes at etablere møder mellem Petrobras og de otte danske virksomheder, der netop nu er på delegationsrejse i Brasilien. Det giver virksomhederne en mulighed for at få en fod indenfor hos Petrobras.

Delegationen vil møde olieselskabet på hovedkontoret i Rio de Janeiro og få mulighed for at præsentere deres virksomheder. Senere vil de afholde individuelle møder med Petrobras’ teknikere. Selskabet har med sit store investeringsprogram behov for ny teknologi, og her har de danske virksomheder noget at tilbyde.

Adgang til hastigt voksende marked
Med delegationsrejsen får de deltagende danske virksomheder adgang til et af verdens hurtigst voksende markeder.

- I denne tid er det vigtigt for danske virksomheder at fokusere på eksport og specielt til de lande, der har en høj vækst som Brasilien, udtaler Jørn Hansen, Senior Sector Manager i Danish Offshore Energy Group, en sektion i Eksportforeningen.

Brasilien er et af de BRIK-lande, regeringen ser som helt afgørende for dansk eksport i fremtiden. Det danske delegationsbesøg til Brasilien ligger dermed helt i tråd med handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhrs udmelding om behovet for styrkelse af Danmarks eksport til BRIK-landene. Af den grund nyder delegationsrejsen godt af tilskud fra Eksportrådet.

- I en tid, hvor samhandlen med vores europæiske nærmarkeder daler, er en stærk samhandel med BRIK-landene altafgørende for Danmarks økonomi. At knytte kontakter og samarbejdsaftaler med aktører på BRIK-markederne, som det sker netop nu i Brasilien, er derfor af afgørende betydning for dansk eksport, slutter Jørn Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125