23948sdkhjf

Peder skal være bestyrelsesformand i Danmarks nye store energiklynge

I slutningen af marts kom det frem at tre af Danmarks energiklynger havde valgt at samle sig til én stor klynge: Energy Cluster Denmark. 

Det var House of Energy, Clean Energi og Energy Innovation Cluster, der gik sammen for at styrke og samle innovation på tværs af hele energisektoren. 

Hvem der skal i spidsen for klyngen vides endnu ikke. I maj sendte parterne et jobopslag i opløb, hvori man søgte en ny CEO. 

Det er ikke kommet på plads endnu, så indtil videre er Henrik Bjerregaard, Preben Birr-Pedersen og Glenda Napier fortsat administrerende direktører for henholdsvis Clean Energi, House of Energy og Energy Innovation Cluster.

Bestyrelsesformanden for den nye klynge er fundet. 

Det bliver forhenværende direktør for Energinet og nuværende bestyrelsesformand i den ene af de tre klynger Energy Innovation Cluster, Peder Østermark Andreasen, der indtræder som formand for bestyrelsen.

Det oplyser direktør for House of Energy Preben Birr-Pedersen til Energy Supply.

Hvad angår den nye direktør forventes det at være på plads her i løbet af junimåned.

Om Peder
Peder Østermark Pedersen har indtil 2018 været administrende direktør for Energinet - en post han bestred i 13 år. Før da var han CIO i ATP.

Han har været bestyrelsesformand for Energy Innovation Cluster  siden januar 2019. For nuværende besidder han en bestyrelsespost i henholdsvis Dansk Bibelselskab og HospiceSønderjylland.

I 2018 modtog han Vindmølleprisen 2018, som uddeltes af Danmarks Vindmølleforening.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.412