23948sdkhjf

Elnetselskab betalte søsterselskab for meget for energibesparelser

Elnetvirksomheden Verdo Hillerød El-net A/S (nu N1 Hillerød A/S) har betalt 423.638,98 kr. for meget for energispareprojekter i 2014.

Det er konklusionen på et tilsyn, som Forsyningstilsynet har gennemført som led i en større stikprøvekontrol af net- og distributions-virksomheders energispareaftaler.

- Det er en markant afgørelse inden for vores kontrol af energikoncerners interne aftaler, som ifølge loven skal indgås på markedsmæssige vilkår helt på samme måde, som hvis der var tale om uafhængige virksomheder, siger direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt i en pressemeddelelse.

Forsyningstilsynets afgørelse omhandler en rammeaftale, som elnetvirksomheden i 2014 indgik med afdelingen Verdo Energirådgivning i det på daværende tidspunkt kon-cernforbundne Verdo Entreprise. Eniig Forsyning overtog den 1. sept. 2019 ejerskabet af Verdo Hillerød El-net, som skiftede navn til N1 Hillerød.

Energirådgivningen skulle ifølge aftalen levere energibesparelser hos kunderne mod betaling fra elnetvirksomheden. N1 Hillerød A/S har i denne forbindelse ikke dokumenteret, at priserne og vilkårene i aftalen var markedsmæssige. Da Forsyningstilsynets efterfølgende vurdering af markedsmæssigheden ikke kunne ske på baggrund af den af virksomheden fremsendte dokumentation, har Forsyningstilsynet måttet foretage et skøn.

- Hvis ikke koncernerne kan dokumentere, at priserne i deres interne aftaler svarer til, hvad uafhængige virksomheder kan opnå, er vi nødt til at skønne en markedspris. Kun på den måde kan vi sikre, at penge opkrævet til energibesparelser af koncernernes monopolvirksomhed ikke kanaliseres over til aktiviteter i dens kommercielle dele, siger Carsten Smidt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156