23948sdkhjf

Har du røv i bukserne?

BlueKoldings forholdsvist nye pumpehus ved Klintevej  i Kolding er blevet udsat for hærværk i form af grafitti. 

Det kunne forsyningsselskabet have taklet på flere forskellige måder.

Valget faldt på en utraditionel tilgang til at finde gerningsmanden (-mændene).

Efterfølgende kunne man nemlig på BlueKoldings Facebook-side læse:

- Tak" for "udsmykningen" ... eller noget. Vi synes ellers, vores nye pumpehus ved Klintevej i Kolding var ret fint i forvejen. Der var så åbenbart en (eller flere), der syntes, det trængte til lidt ekstra "pynt". Men i stedet for kun at være sure, vil vi gerne komme med et konstruktivt forslag: Hvis den eller de, der står bag graffitien på billederne, har røv i bukserne til det, så skriv en besked til os (eller ring på 30897918). 

Pågældende grafittemaler havde altså ingen grund til at frygte regninger og voksen-skæld-ud. BlueKolding havde nemlig, som et godt jysk firma, et rigtigt godt tilbud til ophavsmanden til malerierne. 

- Vi har nemlig mange andre pumpestationer og elskabe stående rundt omkring, der ikke er nær så flotte, som det på Klintevej er (eller var ...), og dem vil vi faktisk GERNE have udsmykket. Vi skal bare lige aftale det først – og vi har også nogle idéer til, hvordan det kunne gøres. Så i stedet for et erstatningskrav for rengøring af det halv-fesne hærværk på billederne, vil vi gerne invitere til et samarbejde. Vi tror nemlig på, at du er langt dygtigere, end det klatværk, du har præsteret på Klintevej. Hvis du tør, så kontakt os. Der er frit lejde indtil på søndag ...

Ingen modig gerningsmand
Desværre viste det sig at gerningsmanden ikke havde røv i bukserne og ikke havde modet til at kontakte BlueKolding. 

- Ja ja, vi prøvede i det mindste ... Men "kunstneren" har ikke meldt sig til trods for tilbud om både frit lejde og flere (dog autoriserede) opgaver. Så nu ender det med den politianmeldelse, vi ellers forsøgte at undgå. Tak for alle jeres delinger og positive kommentarer. Og til dig, der ikke greb chancen: Når du forhåbentlig er fundet, sender vi en regning. Og den bli'r stor!, skrev direktør hos BlueKolding Per Holm et par dage efter på både Facebook og Linkedin. 

Regningen som ligger klar, når gerningsmanden findes, bliver stor – men BlueKolding har ikke sådan i kroner og ører fastlagt det endnu.

- Vi ved endnu ikke, hvad det kommer til at koste, og om det overhovedet kan lade sig gøre på den specielle træfacade, der er blevet malet på, oplyser selskabet. 

Det er heller ikke sikkert, at regningen nogen sinde havner hos rette mand, men nok nærmere strander hos forsyningsselskabet selv.

BlueKolding regner ikke med at gerningsmanden nogen sinde melder sig.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11