23948sdkhjf

Danmarks største passivhus-erhvervsbyggeri indledt

Opførslen af SE's nye hovedkontor i Esbjerg er netop påbegyndt. Bygningen bliver kernen i et erhvervsprojekt, der skal skabe 1.000 arbejdspladser.
SE har netop påbegyndt byggeriet af et nyt domicil til 450 medarbejdere i Esbjerg.

Ud over at være en af verdens mest energieffektive arbejdspladser er det også startskuddet til et dansk erhvervsprojekt, der skal skabe 1.000 arbejdspladser med fokus på udviklingen af det intelligente energisystem.

- Når vort hus står færdigt vil den være førende i Europa, og jeg ser ingen grund til, at det ikke skulle kunne blive et sted, som man drømmer om at arbejde, selvom man for eksempel bor i New York, sagde direktør for SE, Niels Duedahl, optimistisk ved første spadestik. Det skriver Ugeavisen Esbjerg.

Danmarks største passivhus-erhvervsbyggeri
Domicilet placeres i det nordlige Esbjerg og får et samlet bruttoetageareal på 13.500 kvadratmeter, fordelt på fire etager plus kælder. Ifølge SE er der tale om Danmarks til dato største erhvervsbyggeri i passivhus-standard.

Byggeriet veksler mellem enkeltmands- og flermandskontorer samt åbne kontorlandskaber og moderne mødefaciliteter. Derudover indrettes der velfærdsområder til at understøtte arbejdsmiljøet samt et 500 kvadratmeter innovationscenter, hvor iværksættere indenfor energi, klima og kommunikation kan bo og benytte sig af SE’s ressourcer og faciliteter.

Ved at bygge efter passivhuskriterierne kan SE både halvere energiforbruget til bygningens drift i forhold til normale erhvervsbyggerier, og samtidig er det intentionen at tage fat på bygningens totale energiforbrug, herunder serverrum og øvrige energiforbrugende enheder. Bygningen forsynes med et omhyggeligt udvalg af energieffektive teknologier, herunder 10 km jordslanger til køling, og der vil blive eftermonteret 1.800 kvadratmeter energiproducerende solceller.

Totalentreprisen på projektet gik til Hoffmann, GPP Arkitekter, Thing & Wainø, ingeniørerne Esbensen og Sloth Møller samt Vibeke Grube Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078