23948sdkhjf

Han skal være direktør i grønlandsk forsyningsselskab

Grønlands Landstyre (Naalakkersuisut, red.) har besluttet, at Kaspar Mondrup tilbydes stillingen som energidirektør i Nukissiorfiit med virkning fra d. 1 juni 2020.

Her tager han over over efter konstitueret energidirektør Claus Andersen-Aagaard.

Kaspar Mondrup er uddannet Ingeniør og har en MBA i Teknologi, Marked og Organisation. Karrieremæssigt har Kaspar Mondrup en baggrund i HP, Asiaq og Greenland Contractors i Thule og har varetaget flere lederstillinger som leverandør til forsyningssektoren.

Kaspar Mondrup har senest været administrerende direktør for Sonlinc A/S, der er markedsledende leverandør til den danske energi- og forsyningssektor.

- Kaspar Mondrup har en stor viden om energi- og forsyningssektoren fra en mangeårig karriere som leverandør til et stort antal energi- og forsyningsselskaber. Med over 15 års ledelseserfaring vil Kaspar Mondrup i rollen som energidirektør have en vigtig rolle i forbindelse med implementeringen af Naalakkersuisuts Sektorplan for Energi- og Vandforsyning. Jeg glæder mig til et fremtidigt godt samarbejde, siger Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked Jess Svane i en pressemeddelelse på Nukissiorfiits hjemmeside. 

Siden 1972
Kommende energidirektør Kaspar Mondrup har et stort netværk i Nuuk og Grønland. Han er opvokset i Nord- og Midtgrønland, hvor han har boet og har haft fast tilknytning fra 1972 til 2019.

- Jeg har som lærling ved Burmeister Elteknik deltaget i opførslen af vandkraftværket i Buksefjorden, og som klimatekniker hos Asiaq har jeg været med til at gennemføre forundersøgelser forud for opførsel af de øvrige vandkraftværker på kysten, fortæller den nye energidirektør.

Der var 24 ansøgere til stillingen som energidirektør i Nukissiorfiit. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094