23948sdkhjf

Ørsted sælger energirådgivningsforretning

EBAS og Ørsted har netop indgået aftale om, at EBAS køber Ørsteds afdeling for energirådgivning. Med opkøbet overtager EBAS 20 højtspecialiserede medarbejdere og styrker sit forretningsområde inden for energirådgivning til industrien.

EBAS overtager alle 20 medarbejdere fra den nuværende forretning i Ørsted, der har specialkompetencer inden for energieffektivisering i industrien, unik knowhow og spændende kunderelationer.

- Vi er rigtig glade for at have fundet en køber, der har en strategisk ambition på området, og som nu kan overtage alle medarbejdere og vores betydelige pipeline af fremtidige energispareprojekter. EBAS arbejder i de danske byer, som vores energirådgivere allerede er til stede i, og på den måde kan både medarbejdere og kunder fortsætte en dagligdag, der i høj grad er i tråd med den, de har i dag, siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør for Markets & Bioenergy i Ørsted.

Ørsteds energirådgivningsforretning realiserer i samarbejde med kunderne energibesparelser på 250-300 GWh i 2020.

Forening af stærke kompetencer
EBAS tæller i dag 100 medarbejdere. De 20 nye medarbejdere bliver dermed en del af en større organisation, der også inkluderer samarbejder på tværs af NRGi-koncernens forretningsenheder med ca. 1.400 ansatte, der arbejder inden for områderne energi, infrastruktur og det byggede miljø.

- Med opkøbet supplerer EBAS sine allerede stærke kompetencer, når det gælder rådgivning og energioptimering af energitunge processer, produktionsudstyr og -anlæg. Det giver os muligheden for, at vi fremover kan bistå en række af landets allerstørste produktionsvirksomheder inden for grøn omstilling og energioptimeringer, siger Hans Jørgen Lorenzen, administrerende direktør i EBAS og tilføjer: 

- Aftalen bringer to stærke organisationer med dybe kompetencer sammen under fællesnavnet EBAS. Vi tager et markant og stærkt skridt mod at kunne tilbyde vores kunder en endnu bredere vifte af kompetencer og ekspertise. Samtidig har vi en unik mulighed for at trække på specialister på tværs af koncernen, der bringer os i helt i front på rådgivningen såvel som eksekveringen af den grønne omstilling i Danmark.

Opkøbet er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og forventes afsluttet i 3. kvartal 2020.

Om EBAS

Rådgivningsvirksomheden EBAS er blandt Danmarks største leverandører af tilstandsrapporter, energimærker samt drifts- og vedligeholdelsesplaner til private, virksomheder og det offentlige og er ejet af NRGi-koncernen.

EBAS tæller i dag 100 medarbejdere 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1