23948sdkhjf

Nyt center skal styrke cybersikkerheden i energisektoren

Hver uge rusker cyberkriminelle i håndtaget til selskaberne i energi- og forsyningssektoren. De kommer sjældent ind, men truslen er stigende.

Derfor indgår Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme nu et samarbejde om et kompetencecenter for cybersikkerhed, der bliver et omdrejningspunkt for at styrke forsvarsmuren hos selskaberne i energi- og forsyningssektoren.

- I energi- og forsyningssektoren har vi en lang tradition for at skabe resultater gennem et bredt samarbejde. Med etableringen af kompetencecenteret danner vi fælles front mod cyberforbryderne - på tværs af forsyningskritisk infrastruktur som el, gas og varme. Samtidig baner centeret vejen for en tættere koordinering med myndighederne. Det er nødvendigt. For hackerne bliver stadig mere snedige, siger forsknings- og teknologidirektør, Jørgen S. Christensen hos Dansk Energi.

Den nye organisation får navnet EnergiCERT og går i drift i 3. kvartal af 2020. 

Forsyningskritiske OT-systemer
Med centeret får store og små selskaber i energi- og forsyningssektoren en fælles indgang til vejledninger, kompetencer og specialiserede tekniske sikkerhedsydelser, som er målrettet sektorens behov. Det drejer sig om op imod 500 selskaber.

En særlig prioritet bliver at opbygge flere kompetencer og større viden i relation til forsyningskritiske OT-systemer herunder særligt de Scada-systemer, sektoren anvender, da der er ganske få personer på nationalt niveau, som i dag besidder de færdigheder.

- Cyberangreb kan ramme alle energiselskaber, store og små, og derfor har det en særlig værdi, at vi går sammen om en fælles løsning, der vil arbejde for at bedre sikkerheden for alle selskaber. Sammen kan vi langt bedre løfte opgaven med at værne mod cyberangreb, siger udviklingschef, Kim Behnke hos Dansk Fjernvarme. 

Læs også: Energinet i globalt konsortium: Der skal løses tekniske her-og-nu-udfordringer

Oprettelsen af kompetencecenteret for cybersikkerhed er et led i den strategi for cyber- og informationssikkerhed i energisektoreren, der blev lanceret i januar 2019.

EnergiCERT etableres inden for rammerne af en forening, som Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme har stiftet.

Næste skridt er at rekruttere en direktør og sikkerhedstekniske medarbejdere til det nye center, der får til huse i egne lokaler i Københavnsområdet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125