23948sdkhjf

Ny strategi koster 44 millioner på bundlinjen hos sol-ekspert

- Modsat tidligere år har vi i 2019 som en del af vores nye strategi valgt at beholde og ikke frasælge størstedelen af vores nye solcelleparker, hvilket har reduceret vores omsætning og resultat på den korte bane, siger administrerende direktør i Better Energy, Rasmus Lildholdt Kjær i en pressemeddelelse.

Bruttoresultatet udgør i 2019 49 millioner kroner mod 127 millioner året før. Årets resultat landede på 21 millioner kroner mod 65 millioner kroner året før.
Som sagt skyldes det den ændrede strategi, og Rasmus Lildholdt Kjær forventer at den nye kurs kommer til at bære frugt senere.

- Vi opnår en langsigtet, kontinuerlig og over tid større omsætning og resultat ved at gå fra salg af solcelleparker til salg af strøm. Det giver os samtidig meget bedre muligheder for at fortsætte produktudviklingen af vores grønne energiløsninger og tilpasse dem optimalt til behovene hos virksomheder og andre store strømforbrugere, siger Rasmus Lildholdt Kjær.

Det var dog kun på bundlinjen, at Better Energy tog et dyk. Omsætningen steg fra 424 millioner kroner i 2018 til 528 millioner kroner i 2019, hvilket er en del af årsagen til at Rasmus Lildholdt Kjær er tilfreds – trods alt.

- Vækst og udvikling i Better Energy er gået betydeligt hurtigere, end vi kunne have forventet, og vi er meget tilfredse med vores resultater i 2019, siger han.

I 2019 igangsatte Better Energy byggeriet af solcelleparker med en samlet kapacitet på 269 MW og øgede den årlige byggekapacitet markant for de kommende år. Virksomheden øgede samtidig sin udviklingsportefølje til 5 GW med solcelleprojekter i forskellige udviklingsstadier i Danmark og Polen.

Statstøtte fri solenergi
Ved udgangen af 2019 havde Better Energy indgået kontrakter om levering af 358 MW statsstøttefri solenergikapacitet.

Tidligere er opførelsen af vedvarende energikilder som vindmøller og solcelleparker blevet drevet frem af statsstøtte, hvilket har været afgørende for at kunne finansiere opførelsen af dem. Samtidig har støtten tjent et formål ved at modne de vedvarende energikilder og gøre dem konkurrencedygtige i forhold til fossile brændsler.

- Hvis vi skal løse klimakrisen i tide, kræver det, at vi kommer op i en højere hastighed i opførelsen af nye vedvarende energikilder. Derfor er det helt afgørende, at markedskræfterne nu kommer i spil. Samfundsøkonomisk er det også en stor fordel, at nye vedvarende energikilder drives frem af dem, der har brug for strømmen, lyder det fra Better Energy.

- For at drive den grønne omstilling skal vi i sagens natur opføre nye vedvarende energikilder. Kun på den måde kan vi udfase de fossile brændsler og reducere CO2-udledningen. Det er her enormt vigtigt, at vi i dag kan anvende markedskræfterne til at opføre ny vedvarende energi uden brug af statsstøtte, siger Rasmus Lildholdt Kjær og uddyber:

- Det er virksomhederne, der forbruger strøm, der skal tage et aktivt valg om ikke kun at købe grøn strøm fra den eksisterende energiforsyning, men den vigtige nye grønne strøm, der bidrager til opførelsen af nye vedvarende energikilder. På denne måde kan virksomheder gøre en verden til forskel og drive den grønne omstilling.

Better Energy A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 528 424
Bruttoresultat 49 127
Driftsresultat 16 101
Årets resultat 21 65
Balancesum 885 366
Egenkapital 370 128
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109