23948sdkhjf

Vandselskaber udvikler fælles dataplatform

Aarhus Vand og VandCenter Syd i Odense er gået sammen softwarevirksomheden Systematic om at udvikle en fælles dataplatform. Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Platformen skal samle data på tværs og bane vejen for videreudvikling af en digital vandsektor, lyder det i meddelelsen. Vandselskaberne indsamler i forvejen store mængder data, men en så effektiv anvendelse af dataene har hidtil ikke været mulig.

Hos VandCenter Syd ser IT- og digitaliseringschef Anders Hansen frem til, at vandselskaber i langt højere grad kan arbejde aktivt med data for at effektivisere yderligere.

- Nogle af de udfordringer, som vandselskaber over hele landet arbejder med, er de stigende regnmængder, forurening af grundvandet og arbejdet med at drive den grønne omstilling. Alt sammen områder, hvor en fælles dataplatform kan få afgørende indflydelse og bidrage til fælles løsninger. Det betyder, at vi kan skabe nye ydelser og løsninger til kunderne, siger han i pressemeddelelsen.

Big data skal gavne alle

Jesper Kjelds, digitaliseringschef i Aarhus Vand, ser også store perspektiver i at gøre data tilgængelige og delbare via platformen, som har fået navnet OneWater - Water Informatics Platform.

- Med en fælles dataplatform får vi mulighed for let at tilgå, dele og forædle data, som kan give os et databaseret beslutningsgrundlag for for eksempel service, vedligehold og udskiftning af vores anlæg. Det vil bidrage til at reducere vores udgifter og øge vores produktivitet, siger han.

OneWater er baseret på åbne og standardiserede data, hvilket gør det muligt for parterne at dele de løsninger, der bliver udviklet, med hinanden. Derfor er det tanken på sigt at invitere andre vandselskaber, private virksomheder, universiteter og startups ind i OneWater-platformen.

- Systematics ekspertise ligger blandt andet i at indsamle og sammenstille data på tværs af systemer og teknologier og at anvende disse data til at finde løsninger på komplekse problemer, fx via machine learning og forecasts. Vi kan dermed hjælpe vandselskaberne med at få værdi ud af deres data, siger Flemming Thomsen, der er Group Senior Vice President i Systematic.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125