23948sdkhjf

Aarhus Vand i samarbejde om vandforsyning til 56 millioner mennesker

Siden 2016 har Aarhus Kommune og Aarhus Vand samarbejdet med den indiske by Udaipur om blandt andet rent drikkevand, håndtering af spildevand og en helhedsorienteret planlægning og håndtering af vandet i byudviklingen.

Nu bliver projektet udvidet til Indiens største delstat Rajasthan med 56 mio. mennesker.

Projektet understøtter en bæredygtig udvikling i Indien, der samtidig får øjnene op for danske virksomheders viden, løsninger og teknologier.

- Samarbejdet med Rajasthan viser, at der er et kæmpe potentiale for at udbrede kendskabet til dansk vandteknologi ude i verden. Her kan vi virkelig gøre en forskel, og samarbejdet er en direkte understøttelse af det nationale, strategiske samarbejde, Danmark og Indien for nyligt har indgået om at styrke den grønne omstilling, siger bestyrelsesformand i Aarhus Vand, Flemming Besenbacher.

Aarhus Å og Ayad River

I Udaipur er der blandt andet igangsat flere projekter, som udvikler arealerne omkring floden Ayad River, der løber tværs gennem byen. Her trækker man på viden og erfaring fra Aarhus og er eksempelvis inspireret af, hvordan Aarhus Å er indtænkt som et grønt og rekreativt element i byen.

- I Aarhus har vi fokus på en helhedsorienteret håndtering af vandet. Det betyder blandt andet, at vi løbende tænker klimatilpasning og rekreative løsninger ind i udviklingen af byen, så vi fx kan håndtere store mængder regnvand og samtidig skabe smukke grønne byrum til glæde for både mennesker, dyr og planter. Den globale klimakrise betyder, at det er vigtigere end nogensinde, at vi arbejder sammen på tværs af landegrænser og deler vores viden og erfaringer, siger Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø.

I forbindelse med at det dansk-indiske samarbejde udvides til delstats-niveau, besøger en indisk delegation - anført af de to ministre, Mr. Shanti Kumar Dhariwal og Mr. Mahesh Chandra Joshi samt borgmester Mr. Govind Singh Taunk, fra Udaipur - Aarhus den 8.-12. august.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078