23948sdkhjf

Regeringen speeder genåbning op - udvider fase et

Danmarks indsats for at bekæmpe coronasmitte er gået over al forventning, og det får nu statsminister Mette Frederiksen (S) til at sætte mere fart på genåbningen af landet.

- Det er vurderingen fra sundhedsmyndighederne, at vi kan åbne en smule mere op. Vi kan gøre fase ét en smule større, siger Mette Frederiksen på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Hun inviterer Folketingets øvrige partier til forhandlinger om, hvordan den udvidede fase et af genåbningen skal foregå, men uddyber ikke nærmere, hvilke tiltag det kan dreje sig om.

Fokus på arbejdspladser

Statsministeren påpeger, at over halvdelen af landets privatansatte samt mange offentligt ansatte fortsat går på arbejde, og at fokus er på at hjælpe lønmodtagere og virksomheder.

- Vores pejlemærke er, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, og at fokus derudover er på samfundsøkonomien og arbejdspladserne, siger statsministeren.

- Vi skal gøre det kontrolleret, vi skal gøre det ansvarligt, siger hun på pressemødet og understreger, at det stadig kan blive nødvendigt at rulle nogle af lempelserne tilbage, hvis tallene for smittede og døde begynder at stige. 

Muligvis tidligere åbning af restauranter, cafeer og frisører

Under pressemødet forklarer Statens Serum Instituts faglige direktør, Kåre Mølbak, at smittekurvens nuværende, flade udseende gør det muligt at udvide scenariet for genåbningen.

Det åbner for spekulationer om, at udvidelsen af fase et kan inkludere tiltag fra det midterste af SSI's scenarier for, hvordan en genåbning vil påvirke smittespredningen.

Det kan i så fald betyde, at blandt andre restauranter, cafeer og andre små liberale erhverv som frisører og tatovører må genåbne, hvis de kan overholde retningslinjerne for afstand og hygiejne.

SSI har tidligere opstillet tre scenarier for, hvordan en henholdsvis lille, mellem eller stor genåbning vil påvirke sundhedsvæsnet. Indtil videre har regeringen fulgt det mest forsigtige scenarie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141