23948sdkhjf

Østkraft indretter Villa Smart

Et demonstrationshus for varmepumper, solceller, smart grid, projektet EcoGrid og projektet Edison.
Det er energiselskabet Østkraft, der har købt et hus i Rønne, der skal fugnere som demonstrationshus for fremtidens energirigtige løsninger, skriver Bornholm.nu.

- Det har været vigtigt for os at få et demonstrationshus på Bornholm, så vi bedre kan vise, at med de projekter vi deltager i, er Bornholm blevet kendt i verden. Vi har også mange internationale virksomheder og forskere der kommer her. De skal også se hvad vi kan og det vil vi gøre med Villa Smart, siger administrerende direktør for Østkraft Ole Schou Mortensen.

Villa Smart vil danne rammerne for tests og fremvisning af solceller og varmepumper, og skal fungere som demonstrationshus for de projekter som Østkraft deltager i, som f.eks. Edison-projektet, der har fokus på forbrugsmønster og opladning i forbindelse med elbiler, og EcoGrid, der har til formål at undersøge, om man kan få forbrugerne til at ændre forbrugsmønster.

Villa Smart på Zahrtmannsvej forventes at åbne som demonstrationshus i det nye år. Huset vil ikke være åbent hele tiden, derimod vil man kunne bestille adgang til Villa Smart som gruppefremvisning hos Østkraft, når først huset er klar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079