23948sdkhjf

Grønt lys til forsøg med dynamiske nettariffer

Energitilsynet giver Dong Energy Eldistribution mulighed for forsøg med en varierende pris for transport af el for en række udvalgte kunder frem til udgangen af 2012.
Forsøget har til formål at indsamle erfaringer om, hvorvidt de såkaldte dynamiske nettariffer får forbrugerne til at flytte deres elforbrug fra perioder med høje nettariffer til perioder med lave nettariffer.

Det er første gang, Energitilsynet giver et selskab mulighed for at gennemføre et forsøg med dynamiske tariffer, skriver Energitilsynet.

Mulighed for dispensation
Som udgangspunkt er forbrugernes nettariffer ens uanset på hvilket tidspunkt af døgnet, de bruger, el. Derudover skal tarifferne være ens for alle forbrugerne i en bestemt kundekategori hos et netselskab (f.eks. almindelige husstandskunder).

Ved en ændring af elforsyningsloven den 21. maj 2011 blev det muligt for Energitilsynet i visse tilfælde at dispensere fra dette udgangspunkt.

Det er første gang, Energitilsynet anvender muligheden for at dispensere.

Ændres forbrugsmønsteret?
Energitilsynet gav den 31. oktober 2011 Dong Energy Eldistribution godkendelse til at gennemføre et forsøg med dynamiske (tidsdifferentirede) nettariffer indtil udgangen af 2012.

Tidsdifferentierede nettariffer sigter på at give forbrugerne en tilskyndelse til at udjævne deres elforbrug henover døgnet. En sådan udjævning er samfundsøkonomisk fordelagtig, fordi det begrænser omkostningerne ved udbygning af elnettet i spidsbelastningsperioder.

Forsøget har således til formål at undersøge om elforbrugerne i praksis ændrer deres forbrugsmønster af el, når priserne varierer over døgnet.

Dong Energy Eldistribution er efter afgørelsen forpligtet til at offentliggøre resultaterne af sit forsøg med henblik på at også andre kan drage nytte af resultaterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11