23948sdkhjf

Dansk iværksætter etablerer sig i Brasilien

Brasilien bliver et kæmpe marked for vindenergi i fremtiden, mener grundlæggeren af Site Facility A/S, Jakob Heskjær, der har etableret datterselskab i Fortaleza.
Vinden kender ingen grænser – og det bør man heller ikke gøre, hvis man arbejder med produkter, der relaterer til vindmøller og vindenergi.
Derfor har iværksættervirksomheden Site Facility A/S, der har til huse i Birk ved Herning, etableret sig med et datterselskab i Brasilien.

- Brasilien bliver uden tvivl et kæmpe marked for vindenergi i fremtiden. Inden for de næste fem år er der planlagt en lang række statsstøttede projekter. Så der er vi nødt til at være, siger Jakob Heskjær, der for tre år siden grundlagde Site Facility, som etablerer og driver campfaciliteter i forbindelse med store anlægsprojekter.

Jakob Heskjær tvivler ikke på potentialet i Brasilien og har således allerede ansat en administrator og en site manager i det brasilianske datterselskab.

- De store internationale vindmølleproducenter er i fuld gang med at etablere sig i Brasilien. Det vidner om et stort markedspotentiale for os, og vi får jævnligt forespørgsler på opgaver i landet, siger han.

Massiv satsning på alternativ energi
Den første ordre for det nye selskab er allerede i fuld gang: Site Facility har etableret en camp for 60 mand i 6-7 måneder for Total Wind Group, der er i færd med at rejse 96 1,5 MW-møller for en af verdens største spillere på vindmøllemarkedet, GE Energy.
Total Wind, der er specialister i at rejse vindmøller, har hovedsæde i Brande og afdelinger mange steder i verden, blandt andet i Brasilien.

- Den brasilianske regering har valgt at satse massivt på alternativ energi. Og med forventninger om, at Brasilien bliver verdens fjerdestærkeste økonomi inden for få år, er vækstpotentialet inden for blandt andet vindenergi enormt, siger grundlægger Jens Nygaard.

Site Facility får i Brasilien kontorfaciliteter i Fortaleza nord for Natal. Vindmølleprojektet, Morro dos Ventos, er et 144 MW onshore-projekt i det nordøstlige Brasilien ved byen João Camara i staten Rio Grande do Norte. Projekt betyder en omsætning på et millionbeløb for Site Facility.

Gevinster ved campløsningen
Et godt springbræt for det nye datterselskab, men også et vigtigt skidt videre for Site Facility, der inden for de næste fem år forventer at skabe en omsætning på 100-150 mio. kroner.

- Der er i den grad grøde i vindmøllebranchen, der dog ligesom alle andre brancher har været ramt af finanskrisen. Mange har brugt 2011 på at stabilisere sig, men meget tyder på, at markedet eksploderer i 2012-13. Vi får rigtig mange henvendelser i øjeblikket, og med datterselskab i Brasilien og en god portion erfaring og knowhow er vi klar til at håndtere opgaverne, når de kommer, siger han.

Og for Jakob Heskjær er der ingen tvivl om, at ordrerne vil komme. Konceptet er unikt og flere af de store spillere inden for især vindmøllebranchen har fået øjnene op for fordelen ved at bruge en campløsning.

- Der er store gevinster ved en campløsning. Man kan reducere projekttiden med 10-15 pct. blandt andet på grund af øget effektivitet og mindre trandsporttid. Derfor er det økonomisk interessant, hvilket flere og flere får øje på.

Jens Nygaard er enig:

- Total Wind har oplevet, hvordan en campløsning kan spare mandskabstimer og transport. Samtidig øger det medarbejdernes fokus på projektet, ligesom som der er en værdifuld social gevinst mellem medarbejderne, når de bor sammen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078