23948sdkhjf

Corona-hjælp: Forsyningsselskaber suspenderer betalingsbetingelser

- Koncernens betalingsbetingelser over for leverandører suspenderes i første omgang indtil 1. maj 2020, hvilket betyder, at alle regninger blive betalt lige så hurtigt, som de kan blive valideret.

Sådan lyder det fra Thy-Mors Energi, der med tiltaget ønsker at understøtte sine leverandørers likviditet i en tid, hvor Coronavirus og følgerne heraf har ramt Danmark og ikke mindst erhvervslivet hårdt.

Også Fredericia Spildevand og Energi har valgt at fremrykke betalinger, for at hjælpe de små lokale virksomheder. 

En lille håndsrækning
For Thy-Mors Energi er det en lille håndsrækning, men den kan være vital for mange af koncernens lokale leverandører.

- Normalt har Thy-Mors Energi en betalingsfrist på 30 dage over for leverandører, men den ophæver vi indtil 1. maj i et forsøg på at hjælpe bedst muligt i den her særlige situation, forklarer Lars Peter Christiansen, adm. direktør i Thy-Mors Energi, og fortsætter:

- Thy-Mors Energi er heldigvis en velkonsolideret virksomhed, som godt nok på det operationelle plan også er påvirket af Corona-situationen. Sammenligner vi os med andre virksomheder, så er vi dog ikke nævneværdigt påvirket rent økonomisk, og derfor mener vi også som lokalt andelsselskab, at det er på sin plads, at vi iværksætter dette initiativ for at støtte op om det lokale erhvervsliv, afslutter han.

For Thy-Mors Energi drejer det sig om en straktsudbetaling på 10,4 millioner kroner.

Finkæmmer fakturaer
I Fredericia besluttede Økonomiudvalget i lørdags at give en hjælpende hånd til de virksomheder, der ønskede det, ved at fremrykke betalinger. Fredericia Spildevand og Energi har valgt at gøre kommunen kunsten efter.

- Vi vil meget gerne understøtte kommunens beslutning og samarbejde på dette område også. Derfor har vi finkæmmet vores fakturaer frem til 1. juni, og vi kan fremrykke betalinger til vores leverandører for ikke mindre end 10. mio. kr. Det drejer sig om mellem 250 – 300 fakturaer, og der er mange små virksomheder, som vil kunne få en hjælpende hånd, fortæller Søren Hjortsø Kristensen, direktør for Fredericia Spildevand og Energi A/S.

Lars Ejby, der er formand for Fredericia Spildevand og Energi, er glad for, at den kommunale virksomhed bakker op om Økonomiudvalgets beslutning.

- Det er et rigtigt vigtigt signal at sende, at Fredericia Spildevand er en del af Fredericia Kommune som koncern, og at vi understøtter beslutningen fra Økonomiudvalget. På den måde er vi også med til at understøtte lokale arbejdspladser, og det er vigtigt i denne tid. Så jeg er rigtig glad for det arbejde, som Fredericia Spildevand har gjort for at opspore og fremrykke betalinger, siger Lars Ejby.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141