23948sdkhjf

Dansk energiselskab i joint-venture om havvind i Japan

Japans største energiselskab Tokyo Electric Power Company Holdings, Incorporated (Tepco) og Ørsted underskrev i januar 2019 en hensigtserklæring om at samarbejde om havvindmølleprojekter, og siden da har de to virksomheder arbejdet sammen om at fastlægge rammerne og en organisationsstruktur for at kunne udvikle Choshi-havvindprojektet i fællesskab.

Nu har Tepco  og Ørsted etableret et joint venture, Choshi Offshore Wind Farm K.K. Det har til formål at arbejde hen imod at afgive et fælles bud på et havvindprojekt ved byen Choshi.

Tepco og Ørsted vil derfor indsende et fælles bud i første udbudsrunde, når Japans regering officielt udlægger området ved byen Choshi til et vækstområde for havvind.

Tepco og Ørsted vil desuden samarbejde om andre fremtidige muligheder for havvindsudbygning, der måtte vise sig i Choshi-zonen.

- Tepco og Ørsted har gjort store fremskridt i udviklingen af vores partnerskab, og vi er klar til sammen at udvikle Choshi havvindprojektet. Vores to selskaber er blevet enige om at etablere nogle unikke rammer, som gør os i stand til effektivt at integrere og udnytte styrker og ekspertise fra begge parter. Vi er overbeviste om, at det er et afgørende skridt for et vellykket havvindprojekt i Choshi, siger Tomoaki Kobayakawa, Representative Executive Officer og President for Tepco.

Han fortæller at Tepco i år april vil lancere en division for vedvarende energi, Tepco Renewable Power.

Indtog på det japanske marked
Hos Ørsted er administrerende direktør Henrik Poulsen glad for at se det års arbejde bære frugt. Det er der flere årsager til. 

- Dette joint venture er ikke kun et vigtigt skridt for Ørsted og TEPCO's bestræbelser for at indfri Japans ambitioner for landets egen forsyning af vedvarende energi, men markerer også Ørsteds indtog på det japanske marked og vores ambition om at hjælpe Japan med at blive et førende havvindmarked Stillehavsområdet, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112