23948sdkhjf

Vindmøllevirksomhed er årets nordjyske Gazelle

Wind 1 A/S fra Nykøbing Mors løb mandag aften med titlen som årets mest vækstrige nordjyske virksomhed i Børsens traditionsrige Gazelle-kåring.
”I, I will be king
And you, you will be queen
Though nothing will drive them away
We can beat them, just for one day
We can be Heroes, just for one day”


Med tonerne fra Brian Eno og David Bowies 1977-hit “Heroes” som velvalgt lydtapet tog Dagbladet Børsen mandag aften hul på en uges Gazelle-kåringer.

Gazelle-turneen – der i år afholdes for 17. år – blev indledt på Hotel Hvide Hus i Aalborg, hvor det naturligvis var de nordjyske vækstvirksomheder, der var i fokus.

Vækst på 1.377 procent
På tredjepladsen landede UVData, som i dag har til huse med flot fjordudsigt på Lindholms Brygge.

Andenpladsen gik til Cadskolen, som har hjemme i NOVI Forskerpark i det østlige Aalborg.

Aftenens helt store triumfator blev dog den Nykøbing Mors-baserede vindmøllevirksomhed, Wind 1 A/S, hvis vækst på hele 1.377 procent set over de seneste fire år medførte lange klapsalver fra den godt fyldte sal.

"Svinet til" af Jan Gintberg
Wind 1 nøjedes ikke bare med den regionale Gazelle-pris – firmaet tog sig også af prisen for mest lønsomme virksomhed, da vindmøllespecialisterne ikke bare vokser målt på omsætning men også forstår at tjene gode penge på det.

Til gengæld måtte direktør Jørgen Poulsen så finde sig i en hel del røg fra komiker Jan Gintberg, som med en lille forsinkelse ankom for at underholde salen oven på et indledende foredrag fra M1-stifter Mads Peter Veiby.

Alt i alt en fornøjelig aften og indledning på Gazelle-turnéen, som samlet set kommer til at hylde 827 virksomheder rundt om i landet.

Fakta: Wind 1 A/S
• Udvikler vindmølleprojekter i Danmark
• Har opstillet flere end 1.000 vindmøller
• Beskæftiger 15 ansatte

Fakta: Børsens Gazelle-kåringer 2011
• Kun virksomheder, der omsætter for mindst 1 mio. kr. eller har 0,5 mio. kr. i bruttoresultat årligt kan komme i betragtning
• Disse virksomheder skal have haft vækst fire år i træk
• Endelig skal virksomhederne have fordoblet omsætningen/bruttoresultatet over den fireårige periode
• 827 virksomheder slap gennem nåleøjet i år – rekorden er 2.475 i 2008
• De 827 Gazelle-virksomheder har på fire år skabt 6.988 job i en periode, hvor der ellers er tabt 160.000 job herhjemme
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095