23948sdkhjf

Wind 1 solgt til større aktør

Stadig større og mere komplekse vind-projekter har ført til ønsket om et salg.

Hobrovirksomheden Eurowind Energy A/S (Eurowind) og aktionærerne i Wind 1 A/S har den 1. februar 2018 indgået en aftale om Eurowind Energy’s overtagelse af aktiviteterne i Wind 1 i Nykøbing Mors gennem en erhvervelse af aktierne i Wind 1.

Aftalen er en naturlig videre-udvikling af en række samarbejdsprojekter mellem parterne.

- Wind 1 A/S har en meget interessant pipeline med en række danske udviklingsprojekter, og vi glæder os over, at Peter Dahl Jakobsen og Jørgen Poulsen fra Wind 1 A/S bevarer en rolle i vores kommende samarbejde. Vi har samme filosofi og værdigrundlag samt tilgang til markedet, siger adm. direktør i Eurowind Energy Jens rasmussen, der oplyser at Wind 1-navnet bevares.  

Tilfredshed hos Wind 1
For Wind 1 er det udviklingen på det danske marked med indførelsen af et nyt auktionssystem, og at der med indførelse af auktionssystemet også medfølger et krav om garantistillelse samtidig med, at projekterne bliver stadig større og mere komplekse, der har ført til ønsket om at sælge til Eurowind.

- Vi ser frem til det kommende samarbejde med Eurowind Energy, og vi er sikre på, at vi sammen kan realisere de vindmølleprojekter, som Wind 1 har påbegyndt projekteringen af, udtaler Peter Dahl Jakobsen fra Wind 1.

Til Nordjyske fortæller Mogens Poulsen, en af fem ejere af Wind 1, at de fem ejere efter 15 år sammen også var ved at vokse fra hinanden, hvorfor man slog til da chancen for at sælge bød sig.

De tidligere ejere af Wind 1 er Mogens Poulsen, Jørgen B. Poulsen, Peter Dahl Jakobsen, Peter Øgaard Pedersen og Henrik Lyng Andersen. Peter Dahl Jakobsen og Jørgen Poulsen fortsætter altså i Wind 1 efter salget til Eurowind, der også fortsætter samarbejdet med de tilbageværende ansatte i Wind 1.

Status på parker
Eurowind Energy A/S er et privatejet dansk selskab, der udvikler, opkøber og driver solcelle- og vindmølleprojekter.

Selskabet har i øjeblikket tre vindmølleparker, der er under konstruktion eller afventer endelig idriftsættelse,

I Vindpark Handest Hede nær Hobro blev alle seks møller rejst inden udgangen af 2017, og tre møller kører. Vindpark Handest Hede består af seks Vestas V126 med en effekt på 3,6 MW hver. 

I Vindpark Blæsbjerg er tre møller blevet rejst i perioden torsdag den 18. januar til søndag morgen den 21. januar, og rejsningen af den fjerde og sidste mølle blev påbegyndt den 26. januar. Der forventes eksternt net på site primo februar, og energiproduktion fra møllerne følger i ugerne herefter. Vindmøllerne i Vindpark Blæsbjerg er af fabrikatet Vestas V112 med en effekt på 3,45 MW.

I Vindpark Grønkær har alle møller været rejst siden primo januar, og møllerne er under strøm per 25. januar. Energiproduktionen fra parken skulle gerne være i gang. Vindpark Grønkær består af i alt fem vindmøller af fabrikatet Vestas V126 på 3,6 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.554