23948sdkhjf

Beredskab sikrer danskernes vand og spildevand

Vandsektoren kan berolige danskerne med, at drikkevand og spildevand også bliver håndteret i den særlige, alvorlige situation, Danmark er havnet i.

Beredskabet i vandselskaberne har været under opbygning, siden smitten med coronavirus blev konstateret i Kina.

Det er afgørende for et højt niveau af hygiejne, at der konstant er adgang til rent drikkevand til blandt andet at vaske hænder i. Desuden er det ikke mindst altafgørende, at spildevandet, der kan være stærkt sygdomsfremkaldende, bliver håndteret forsvarligt.

- Vandselskaberne har planer for, hvordan de skal sørge for vand til danskerne. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig for, at der opstår en mangelsituation i forhold til drikkevand, ligesom vi også kan love, at spildevandet, der kan være til fare for mennesker og miljø, bliver behandlet, så det ikke gør skade, siger direktør i Danva, Carl-Emil Larsen i en pressemeddelelse. 

Da udbruddet af coronavirus blev kendt i Kina for halvanden måned siden, indsamlede Danva data om virussen og delte erfaringer fra internationale samarbejdspartnere med vandselskaberne, så de kunne forberede sig på udviklingen. Dette er sket i tæt samarbejde med Miljø- og fødevareministeriet samt Sundhedsstyrelsen.

- Det er afgørende for renseanlæg, at de har et overblik over situationen, så de kan minimere en eventuel risiko for både omgivelser og deres egne medarbejdere, siger Carl-Emil Larsen.

Sammen med KL og Danske Vandværker har Danva til brug for Rigspolitiet og myndigheder udarbejdet en vurdering af muligheden for en stabil drift af vandværker og renseanlæg.

- De kommunale beredskaber vil nu i samarbejde med vandselskaber sikre, at vi både på kort og længere sigt kan håndtere danskernes drikkevand og spildevand, siger Carl-Emil Larsen.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14