23948sdkhjf

Mere kapital til Concito

Concito modtager 6,65 mio. kr. fra Velux Fonden til fortsat klimapolitisk analysearbejde i 2012 og 2013.
Velux Fondens bestyrelse har besluttet at donere 6,65 mio. kr. til Danmarks grønne tænketank Concito. Midlerne skal dække tænketankens arbejde i 2012 og 2013 med en samlet analyse og vurdering af Danmarks indsats for klimaet.

Det vil blandt andet ske i form af en fortsættelse af Concito’s Annual Climate Outlook of Denmark, der allerede er offentliggjort i 2010 og 2011. Derudover skal der gennemføres en række konkrete delprojekter under hovedoverskrifterne ressourceeffektivitet og jordbrug.

- Velux Fonden er godt tilfredse med de resultater, som er kommet ud af den første bevilling til Concito og arbejdet med ACO. Fonden vurderer, at der fortsat er stort behov for det arbejde, som Concito udfører, og har derfor valgt at give en bevilling til at videreføre ACO-arbejdet, og herunder også bidrage til et stærkere internationalt samarbejde omkring denne form for nationale analyser, siger direktør for Velux Fonden, Kjeld Juel Petersen.

- Velux Fondens bevilling giver os et solidt rygstød til vores arbejde. For os bliver det afgørende at fokusere på både den kritiske analyse og de konstruktive løsninger i de kommende år. Nok har vi fået en ny ambitiøs regering, men der er fortsat behov for at pege på de konkrete løsninger til fælles bedste. Til det formål vil vi fortsat benytte vores bagland af virksomheder, NGO’er og forskere til at bygge bro og fokusere på, hvordan klimaet kan gøres til både en miljømæssig, økonomisk og politisk vindersag, hvis vi griber den rigtigt an, udtaler direktør for Concito, Thomas Færgeman.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094