23948sdkhjf

Endnu en millionregning på vej til Verdo: Runder 650 millioner

I et udkast til en afgørelse har Forsyningstilsynet vurderet, at Verdo Produktion A/S har ret til at opkræve forrentning af indskudskapital i perioden 2010-2017, men har en anden opfattelse af indskudskapitalens størrelse end Verdo.

Forsyningstilsynet vurderer foreløbig, at Verdo skal tilbagebetale 146,4 mio. kroner til
forbrugerne.

Det oplyser Verdo i en pressemeddelelse. 

Regningen kommer oven i tidligere afgørelser mod Verdos fjernvarmeselskab, Verdo Varme, der distribuerer varmen mellem fjernvarmeværket og kunderne, og koncernens samlede foreløbige tilbagebetalingskrav er nu på over 650 mio. kr.

2010 til 2017
Forsyningstilsynet har sendt Verdo et udkast til afgørelse i et spørgsmål, som vedrører varmepriserne for forbrugerne i Randers.

Det drejer sig om forrentning af indskudskapitalen i Verdo Produktion A/S i perioden 2010-2017. 

Tilsynet lægger i udkastet op til, at indskudskapitalen for Verdo Produktion A/S skal nedjusteres, da Verdo trods en grundig indsats ikke kan dokumentere for investeringer, der er foretaget for 40 år siden i forbindelse med, at Randers Kraftvarmeværk blev opført.

Forsyningstilsynet vurderer i udkastet, at Verdo skal tilbagebetale penge til forbrugerne.

- Det er godt, at sagen nærmer sig sin afslutning, da Verdo har afventet at få klarhed i spørgsmålet om fortolkning af reglerne. Vi vil nu nærlæse udkastet og sende et høringssvar til myndighederne i løbet af marts, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, administrerende direktør i Verdo.

- Vi er selvfølgelig klar til at betale det endelige beløb tilbage, når sagen bliver definitivt afgjort. Verdo har alle pengene til at tilbagebetale til forbrugerne, og de har været til rådighed i hele perioden.

Tilbagebetaling efter aftale
Det samlede beløb for tilbagebetaling er foreløbig gjort op til 146,4 mio. kroner. Verdo har tidligere bedt Forsyningstilsynet vurdere, hvordan en lignende tilbagebetaling bedst mulig afvikles.

Forsyningstilsynet har vejledt Verdo til, at det mest hensigtsmæssige er en takstreduktion på varmeregningen over tre år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128