23948sdkhjf

Supersygehus får dobbelt datacenter inden efteråret er slut

Coromatic står for hele teknikentreprisen på to nye datacentre ved supersygehuset i Gødstrup - selskabet starter opbygningen af datacentrene for Region Midtjylland i denne måned. Det skriver Coromatic i en pressemeddelelse. 

Østermark Entreprenørforretning har hovedentreprisen på de to datacentre, hver bliver på 600 kvm og designet til Tier Level III. IT-last på 240 kW, som skal kunne skalere til 480 kW. 

Datacentrene skal fremtidssikre sygehuset både i forhold til kravene til digitalisering og informationsudveksling, men også i forhold til maksimal sikkerhed og oppetid:

Med to datacentre vil det blandt andet være muligt for det ene at afløse det andet, hvis der sker noget:  

- Alle kølerør til serverne er monitoreret så et eventuelt læk eller temperaturfald hurtigt kan undersøges og udbedres, inden der opstår skade eller nedetid for serverne. Desuden er der adgangskontrol og brandalarmsystemer, der tager højde for brand, så vi til alle tider kan sikre både data, drift og oppetid, siger Lars Frandsen, BA Director, ICS Denmark, som er øverst ansvarlig for projektet hos Coromatic, i pressemeddelelsen.

De nye datacentre bliver mere bæredygtige og driftsøkonomiske end det hidtidige set-up, og regionen forventer, at det nuværende energiforbrug bliver reduceret med en tredjedel. Besparelsen opstår blandt andet ved at anvende bedre køleteknikker som for eksempel frikøling.

De to nye datacentre står færdige i september 2020 og er en del af Region Midtjyllands strategi for digital transformation, vækst og udvikling.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11