23948sdkhjf

Aalborg CSP lander anden varmepumpeordre på en måned

Aalborg CSP har haft store varmepumper i sit varekatalog i et halvt års tid og på den forholdsvist korte tid er der tikket to ordrer ind. 

Første ordre var fra Saltum Fjernvarme på en 1,2 MW varmepumpe.

Nu har Ørum Varmeværk investeret i et 2,5 MW varmepumpeanlæg fra Aalborg CSP, der i samarbejde med Innoterm og Frontmatec skal levere et komplet varmepumpesystem, tekniske installationer, bygning inklusive sammenbygning med eksisterende fjernvarmeløsning. 

Med etableringen af den 2,5 MW store eldrevne luft-til-vand varmepumpe tilslutter Ørum Varmeværk sig et stigende antal forsyningsselskaber, som har fået øje på varmepumpen som et vigtig supplement til den eksisterende fjernvarmeforsyning.

Den valgte løsning fra Aalborg CSP anvender udeluft som primær varmekilde til varmeproduktionen og er specifikt tilpasset Ørum Varmeværks energibehov og eksisterende anlæg. Det nye varmepumpeanlæg integreres med værkets eksisterende grønne varmekilde – et 6.376 m2 stort solvarmeanlæg – samt en akkumuleringstank.

- Det varmepumpeanlæg, Aalborg CSP skal levere til Ørum, vil få en meget høj årlig virkningsgrad (SCOP). Det vil det, fordi vi genindvinder en stor del af den termiske og mekaniske spildvarme fra kompressorer, pumper og transformatorer i huset med varmepumpen. Ydermere integrerer vi varmepumpen med solvarmeanlægget på en intelligent måde, hvor solfangerne kommer til at høste en stor del mere gratis energi i de syv koldeste måneder, siger Per Aasted, salgs- og projektingeniør hos Aalborg CSP og tilføjer:

- Samtidig vil energien vi låner af solvarmeanlægget være med til at forbedre virkningsgraden i varmepumpen i de perioder, hvor det giver størst værdi for den samlede effektivitet. Det er ren win-win for begge anlæg, og samtidig er det vi gør såre simpelt.

Varmepumpeanlægget vil på årsbasis kunne producere 10.000 MWh varme og sammen med solvarmeanlægget vil det dække op mod 93 procent af varmeforbruget hos værkets 696 forbrugere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11