23948sdkhjf

Esbjergværket skal omdannes til vindmøllefabrik

Når Esbjergværket lukker og slukker i 2023, håber Esbjerg Havn på, at en eller flere producenter af vindmølleindustriens store hovedkomponenter vil rykke ind i kraftvarmeværket og ind på det store areal mellem Amerikavej og Australienkaj.

Det skriver JydskeVestkysten.

Esbjerg vil derfor reservere området til produktion af tårne, vinger, naceller og fundamenter i det forslag til den fremtidige udvikling af havnen, som der arbejdes på i øjeblikket.

- Efter 2023, når kulkraftværket lukker, får vi leveret et stort område tilbage. Samtidig ser vi, at vindmøllekomponenterne bliver større. Vi forventer, at naceller om fem til ti år vil veje omkring 1.000 ton, og tårnsektioner vil veje 300 ton. Samtidig vil vinger være op til 120 meter lange. Det bliver derfor også nødvendigt, at fabrikation placeres på havnene, og med de planlagte udbygninger af havvind vil der være brug for nye samt yderligere produktionsfaciliteter i Europa og Esbjerg Havn er absolut en mulighed, siger Dennis Jul Pedersen, direktør for Esbjerg Havn.

Dennis Jul Pedersen oplyser, at det ikke forventes, at det er producenten selv, der skal etablere produktionsfaciliteterne, men at havnen håber at kunne tiltrække investorer og ejendomsudviklere, som kan skabe de rette omgivelser – og at producenterne så lejer sig ind.

Går alt som håbet vil de første producenter kunne flytte ind i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095