23948sdkhjf

Biogasanlæg udvider: Seks nye reaktorer på vej i Horsens

Biogasanlægget Horsens Bioenergi råder i dag over tre reaktorer og kan årligt aftage 340.000 ton biomasse fra det omkringliggende landbrug og Danish Crowns svineslagteri i Horsens.

Det er dog ikke længere nok.

Ifølge Årshus Stiftstidende er der planer om en udvidelse på vej.

Biogasanlægget ønskes udvidet til at dække et areal på 7,5 hektar mod de 3,5 hektar, der rådes over i dag. Yderligere ønskes kapaciteten øget, så anlægget i stedet for 340.000 ton biomasse om året kan aftage 550.000 tons.

Derfor skal der etableres seks reaktorer magen til de tre, biogasanlægget har i dag. Ligesom der skal gøres plads til de nødvendige anlæg og bygninger.

I fremtidsplanerne for anlægget indgår også en økologisk linje.

Den omtalte udvidelse kræver dog et kommuneplantillæg og en ny lokalplan samt en foroffentlighedsperiode og otte ugers høring. 

Hvis Horsens Bioenergi skulle få grønt lys til udvidelsen, kommer det dog ikke til at ske over natten. Reaktorerne vil blive bygget etapevist.

Tidshorisonten for den fulde udbygning er da også stadig en ukendt størrelse.

Endnu en tilbygning
Det er selskabet Bigadan, der i 2014 opførte Horsens Bioenergi, der dengang kunne aftage 240.000 tons biomasse om året. 

I 2015/2016 kom en ny reaktor samt et opgraderingsanlæg til. Derudover har Daka ReFood i et af anlæggets haller opført et forbehandlingsanlæg for madaffald, hvor emballagen frasorteres, så madaffaldet kan bruges i biogasproduktionen. Den årlige kapacitet ligger på 50.000 tons madaffald.

Den producerede biogas opgraderes og sendes ud i naturgasnettet.

Videoen er produceret af Danmark fra Luften

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109