23948sdkhjf

Tordenskiold atter sendt til havs

Fredag begav en slæbebåd sig ud fra Frederikshavn Havn med bølgekraftanlægget Tordenskiold på slæb. Det skriver Nordjyske.

Målet var den lille øgruppe Hirsholmene, hvor demonstrationsanlægget skal forankres og endnu engang testes i Kattegats bølger.

Anlægget blev trukket i havn i maj sidste år, og har siden efteråret være på bedding for at blive repareret og forbedret.

- Grunden til at vi har ligget så længe på land er, at nogle af leverandørerne har været lidt længe om at levere de manglende eller forbedrede komponenter, men også at vi allerede, da anlægget blev trukket ind i maj, var enige om, at anlægget ikke skulle lægges ud igen, før vi var fuldstændig overbeviste om, at vi havde fået alle relevante forbedringer og optimeringer med, sagde Ruth Bloom, direktør for Crewtwing, før jul til Energy Supply.

Planen er, at Tordenskiold nu skal ligge i Kattegat i to-tre måneder og opsamle tilstrækkeligt med data til, at der kan bygges et anlæg i fuld skala til test i Nordsøen.

Originalartikel: https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/se-billederne-afgoerelsens-time-for-tordenskiold/205b9283-59e7-44ee-abb2-21666bf934c8

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11