23948sdkhjf

Sådan vil Danfoss blive CO2-neutral i 2030

Danfoss har netop meldt ud, at koncernen på globalt plan skal være CO2-neutral i 2030.

Der er da også allerede sat en lang række initiativer i værk, og i de kommende måneder skal der udrulles helt konkrete planer for den grønne omstilling.

Overordnet set vil Danfoss satse på tre heste på sin vej mod CO2-neutralitet.

Anvendelsen af energieffektive-løsninger, udfasning af benzin- og diesel drevne biler og få hele koncernens bilflåde på 2.300 biler over på el samt en langt større satsning på vedvarende energi.

- Det er en ambitiøs målsætning, og jeg kender ikke til andre i vores industri, som har så vidtrækkende planer, som vi har. Fokus på energi effektivitet og elektrificering er afgørende skridt mod en bæredygtig fremtid. Det er samtidig selve kernen i vores forretning, og i de løsninger vi tilbyder vores kunder, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss til Finans.

Som sagt arbejder koncernen i øjeblikket på de overordnede planer, men kan allerede nu melde ud, at der i fremtiden skal ske en langt højre grad af udnyttelse af overskudsvarme fra produktionen og fra datacentre. Der skal ske en elektrificering af alle led, og den skal være drevet af vedvarende energi.

At reducere koncernens energiforbrug er også en væsentlig faktor i processen, og her kan Danfoss allerede trække på egne erfaringer. På Danfoss’ største fabrik i Nordborg er det, ifølge chef for bæredygtighed i Danfoss Flemming Lynge Nielsen, lykkedes at reducere energiforbruget til opvarmning af fabrikken med mere end 65 procent over de seneste 10 år.

Og netop opvarmningen af fabrikken skal også gøres grønnere. Blandt andet ved at bygge det naturgasfyrede kraftvarmeværk om til at køre på et grønnere brændsel samt en reel elektrificering af varmen ved en investering i eldrevne varmepumper.

Elforbruget skal også omlægges og fremover skal der udelukkende anvendes grøn strøm produceret af vindmøller i produktionen.

Hvis Danfoss lykkes med sin mission, vil der være store miljømæssige gevinster at hente. Koncernen udleder i dag 250.000 tons CO2, hvilket svarer til udledningen fra 20.000 danske husstande.

Videoen er produceret af Danfoss

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109