23948sdkhjf

Evida trækker klage: Nu udvides fjernvarmen i Vejle

To planlagte udvidelser af Vejles fjernvarmenet har ladet vente på sig.

Forsinkelsen skyldes, at det tidligere Dansk Gas Distribution (nu Evida, red.) påklagede projekterne til Energiklagenævnet, da gasdistributionsselskabet ikke var enig i de beregninger, der lå bag varmeplanerne.

God og åben dialog har nu medvirket til, at det er lykkedes Vejle Fjernvarme og det statsejede Evida, der driver det danske gasnet i dag, at nå til enighed om grundlaget for de samfundsøkonomiske beregninger bag de planlagte udvidelser af fjernvarmenettet i Vejle.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for, at Evida nu på baggrund af samarbejde med Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S – TVIS har genberegnet de samfundsøkonomiske varmepriser for projekterne i Vejle, som medfører, at der er grundlag for enighed om, at de to projekter kan gennemføres, siger direktør Jesper Wolsgård, fra Vejle Fjernvarme.

Undgå sagsbehandlingstider
Evida er en forholdsvis nyetableret statslig organisation, der består af det tidligere Dansk Gas Distribribution og HMN GasNet. Noget af det første den nye ledelse gjorde var at gennemgå verserende varme-plansager med henblik på at få dem løst gennem dialog og på den måde undgå blandt andet lange sagsbehandlingstider i Energiklagenævnet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi gennem en god dialog med TVIS er kommet frem til nogle samfundsøkonomiske beregninger, der ser fornuftige ud, så projekterne i Vejle kan gennemføres, siger direktør Ole Kalør fra Evida.

Vejle Fjernvarme vil nu straks færdiggøre de to projekter, hvilket betyder, at de 123 boliger i Ibæk Strandvej og Hotel Haraldskær forventeligt kan blive tilkoblet fjernvarmen i 2020.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094