23948sdkhjf

DI ønsker hurtigt og bredt energiforlig

Langsigtede rammer er afgørende i klima- og energipolitikken. Vi skal bruge den grønne omstilling fornuftigt og det må ikke gå ud over konkurrenceevnen, lyder DI’s kommentar til regeringsgrundlaget.
DI støtter den grønne omstilling af økonomien og ser positive elementer i det regeringsgrundlag, den nye SRSF-regering har fremlagt.

For erhvervslivet er det afgørende, at der skabe langsigtede og stabile rammer for klima- og energipolitikken. Ikke mindst af hensyn til fremtidige investeringer og konkurrencevilkår.

- Derfor er det vigtigt, at der bliver indgået et hurtigt og bredt energiforlig i Folketinget inden årets udgang, siger DI-direktør Tine Roed.

Konkret foreslår regeringen, at Danmarks udslip af drivhusgasser i 2020 reduceres med 40 pct. i forhold til niveauet for 1990, og der fastsættes også mål for reduktion af drivhusgasser fra den ikke-kvotebelagte sektor.

DI afviser ikke en større indsats i 2020 gennem for eksempel øgede energieffektiviseringer.

- Men det er afgørende at man holder hånden under danske virksomheders konkurrenceevne og arbejdspladser i landet, siger Tine Roed.

Regeringen påpeger, at virksomheder uden for de grønne brancher på kort sigt kan blive pålagt stigende energiudgifter, men lægger vægt på, at virksomhederne i de konkurrenceudsatte erhverv får tid til at tilpasse sig. Det vil DI holde regeringen op på, og pointerer det vigtige i, at klimaindsatsen bliver global.

- Derfor bør den nye regering arbejde for at få fælles fodslag i EU og FN, så vi ikke får en dansk enegang, siger hun.
Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126