23948sdkhjf

Eurowind Energy overvejer erstatningssag i Randers

Efter at kommunen har droppet et vindmølleprojekt i Hald Linde overvejer Eurowind Energy at søge erstatning for de omkostninger, man har haft i forbindelse med udviklingen af mølleprojektet.
Mandag besluttede byrådet i Randers Kommune at droppe det lokalplanforslag, der muliggør opstilling af store vindmøller i Hald Linde og Nørbæk. Derfor overvejer Eurowind Energy, der står bag det ene projekt, at kræve erstatning, skriver Randers Amts Avis.

- Det er klart, at kommunen nu må punge ud med noget erstatning - det tror jeg godt de er klar over derinde. Under alle omstændigheder vil erstatningen nok langt fra dække, de omkostninger vi har haft, hvorfor vi lige nu overvejer, hvordan vi skal reagere på byrådets beslutning, lyder kommentaren fra direktør hos Eurowind Energy Jens Rasmussen efter byrådets beslutning.

Undrer sig over holdningsskift
Jens Rasmussen udtrykker stor forundring over dette pludselige holdningsskift til møllerne i Hald Linde.

- De har jo én gang besluttet, at møllerne skulle stå der. Når de nu bakker ud, er det jo i hvert fald ikke for klimaets skyld, og det kan bestemt heller ikke være af økonomiske årsager. Klimaet bliver taberen, og det her kommer til at koste kommunen rigtig mange penge.

I samråd med ministeren
Jens Rasmussen er i tvivl om, hvorvidt kommunen handler i overensstemmelse med lovgivningen, når man dropper et så fremskredent projekt.

Han understreger dog over for avisen, at man i en sag som denne skal tænke sig rigtig godt om. Derfor vil han også først gribe til handling efter samråd med den nye miljøminister Ida Auken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079