23948sdkhjf

Fabrikslukning: Manglende automatiseringsmuligheder er årsagen

Den store industrikoncern Danfoss samler sin produktion på færre adresser. Det er gået ud over tre lokationer i Danmark – værst ser det ud for 335 ansatte, som mister jobbet, på Danfoss-fabrikken i Kolding.

Årsagen er manglende automatiseringsmuligheder, som i tilstrækkelig grad kan give et omkostningsniveau, der matcher konkurrenterne.

- Vi har hele tiden fokus på, hvordan vi kan være konkurrencedygtige. Rigtig mange af vores konkurrenter i kølebranchen producerer typisk i lande, hvor produktionsomkostninger er meget lavere end i Danmark, siger kommunikationschef Mikkel Thrane, Danfoss.

- Det har vi konstateret, at vi ikke kan få det at hænge sammen på vores Kolding-fabrik.

Bygger ny fabrik

Kolding-fabrikken, som producerer køle- og airconditionkomponenter og ligger på adressen Albuen, flytter sin produktion til Polen. Her har Danfoss allerede en produktion i byen Grodzisk ved Warszawa, og det er her, produktionen flytter hen.

Kolding-fabrikken har både produktion og montage. Og der er mange manuelle processer, hvilket presser lønomkostningerne og konkurrencenevnen. Produkterne er blandt andet ventiler til køle- og aircondition-systemer.

- I Polen har vi en heating-produktion i forvejen. Vi bygger en ny fabrik på området, så vi også er i stand til at skabe en højere grad af automatisering. Vi vil få et omkostningsniveau, der er på højde med vores konkurrenter, uddyber Mikkel Thrane.

- Det er en af vores overordnede strategier, at vi skal samle produktionen forskellige steder, hvor vi kan være fælles om administrative enheder og være tættere på kunder og leverandører og udnytte stordriftsfordelene.

Produktionen lukker om knap tre år
I sidste halvdel af 2021 starter Danfoss med at flytte de første produktionslinjer til den nye fabrik. Derefter vil der være en løbende udflytning af produktionslinjer et år frem.  

Ud af de administrative medarbejder bliver 110, og her bygger Danfoss en ny bygning i forbindelse med Sondex, hvor man laver Campus.

Det er forskellige produkter blandt andet ventiler til køle- og aircondition-systemer, som bliver produceret i Kolding.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109