23948sdkhjf

Danske muligheder i den polske energisektor

Polen er kommet sent i gang med grøn energi. Men nu kommer energitiltagene, og det giver gode muligheder for danske virksomheder.
Polen er først sent kommet i gang med regeringstiltag, der fremmer en lavere udledning af CO2. Landets energisektor er ikke just blevet tilskyndet til at tænke klimavenligt. Alligevel har der fundet en grøn udvikling sted i mange undersektorer, og nu er også politikerne klar med økonomiske tiltag, der skal fremme den grønne udvikling i Polen, skriver Eksportrådet.

Senest er loven om energieffektivitet trådt i kraft den 11. august 2011. Det betyder, at der de næste 10 år vil blive investeret op til 850 milliarder i energi, industri, minedrift og transport. Heraf vil omkring 340 milliarder kroner gå til at udvikle energibranchen og infrastrukturen.

Sommeren 2011 bød desuden på en waste-to-energy revolution med en ny lov i kommunerne. De største polske byer er ved at afslutte offentlige udbud på affaldshåndtering, som har tiltrukket mange udenlandske investorer. Her har danske virksomheder stort potentiale for at etablere sig.

Alle nye energiproducerende installationer har brug for at blive koblet på det nationale el-net. Her kommer det intelligente el-net, smart grid ind i billedet. De polske energitilsynsmyndigheder anslår, at smart grid vil accelerere inden for de næste to år og de samlede investeringer vil kunne nå 11,9-13,6 milliarder kroner i 2020.

Næste år vil den polske energi- og miljøsektor føre innovationer videre ud til slutbrugerne og fortsætte skiftet mod en grøn økonomi blandt andet med hjælp fra internationalt samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094